Војска ГАЗ-66 претворена у невероватан СУВ (ФОТОГРАФИЈЕ)

Групна вожња ГАЗ-66 позната је по својим невероватним цросс-цоунтри, снажним мостовима са аутоматским блокирањем различитих и моћним оквиром.

Али јахање на њему је права мучења. Спартански кабина, мотор са ниском снагом, супер напуњен, слаба контролна тачка са неугодном локацијом.

Међутим, то није спречило механичара да поправи све недостатке и изгради на бази "шисхи" шик СУВ Мега Цруисер-а.

Мотор је замењен атмосферским 7,5 литарским дизелом из јапанског камиона Хино. Од њега је позајмљен са шестостепене контролне тачке и дистрибуције.

Аутомобил је изграђен коришћењем делова различитих аутомобила: оригинални поклопац, крила направљена на бази ГАЗ-3307, решетка хладњака састављена је из две решетке Прадо, фарове Делице, пртљажног простора из миниванова Ноа, две кабине из камиона Исузу Елф, оба браника су направљене независно од метала. Упркос толико софистицираности тима, аутомобил изгледа веома складно и квалитативно, слично Тоиоти Мега Цруисер споља.

Салон Мега Цруисер користи Исузу Елф камион, али волан је позајмљен од Хонда аутомобила. Изненађујуће, он је на десној страни. Сједиште сувозача је двоструко од ХиАце-а, које се чак може окретати и преклопити у стол. Па, одоздо, довољно је места за четири особе.

Величина сопственог СУВ-а је импресиван. Дуљина каросерије - 5,8 метара, ширина 2,3 метра, висина 2,3 метра. Тежина - до 3,5 тоне. Потрошња горива је релативно мала: вози брзином од 80 км / х и троши око 13,5 литара на 100 км.