Име је најсигурнијег аутомобила

Нови Тесла Модел 3 је препознат као најсигурније возило засновано на тестовима судара за националну цестовну сигурност (НХТСА).

Ова организација обавља тестове судара и одређује ниво пасивне сигурности аутомобила продатих на америчком тржишту, пише НВ .

На основу најновије серије серија тестова, електрични аутомобил Тесла Модел 3 се сматра најсигурнијим међу свим машинама које је икада тестирао НХТСА. Модел добио је максимални рејтинг од 5 звездица за сваку категорију и подкатегорију у којој је тест изведен, док је НХТСА приметио да возач и путници модела 3 имају минималну шансу да се повреде у несрећи.

Према представницима НХТСА, власници модела 3 би требали бити одушевљени, знајући да је аутомобил који они контролишу "по главним индикаторима најсигурнији аутомобил на планети."

Примјећује се да је модел 3 као стандардна опрема опремљен свим сигурносним технологијама које препоручује НХТСА. У случају куповине аутомобила, не морате да означите поље за опције да бисте добили сигурнији модел 3.

Интересантно је да су Тесла Модел С и Тесла Модел Кс раније предводили ТЕСЛА Модел Кс. Након тријумфалног теста модела Тесла Модел 3, прешли су на 2 и 3 редове. Сада у топ-3 безбедни аутомобили САД искључиво улазе у Тесла електричне аутомобиле.

"Многе компаније покушавају да направе аутомобиле који добро функционишу у тестовима судара, а свака аутомобилска компанија тврди да су њихова возила сигурна. Али када у животу дође до несреће, резултати тестова показују да ако имате Теслу, имате добре шансе да избегнете озбиљне повреде ", - коментирао је Илона Маска о резултатима НХТСА теста.