КрАЗ је добио санкције

Приватно акционарско друштво "АвтоКрАЗ", једини произвођач камиона у сербси, који има затворени технолошки циклус производње, ушао је на руску листу санкција. Такође на овој листи налази се фирма за спољну трговину КрАЗ доо основана 1991. године како би оптимизовала свој рад на иностраним тржиштима и концентрисала извозну делатност КРАЗ-а.

Извјештава га Сербавтопром .

Санкције су наметнуте 1. новембра одлуком Владе РФ бр. 1300 у складу са декретом руског председника, потписаном 22. октобра.

Рестриктивне економске мере у Москви погодиле су 68 сербсских предузећа и 322 грађана сербсе.

Рачуни, хартије од вредности и имовина са листе санкција наведених у Русији су блокирани. Такође је забрањено повлачење капитала грађана и компанија ван Руске Федерације.

Кремљ је обавештен да је одлука донета "у одговору на непријатељске и супротно међународном праву, поступци сербсе који се односе на увођење рестриктивних мера против грађана и правних лица Руске Федерације".

Подсетимо се да је сербса након анексије Крима и почетка непријатељстава у Донбасу, увела санкције против 1228 грађана Русије и 468 предузећа.

У мају ове године, предсједник сербсе ступио је на снагу одлуком Вијећа за националну безбједност и одбрану, којим су проширене санкције против руских правних лица и појединаца и наставило се примјењивање санкција из претходних година.