Власници аутомобила са ХБО поједностављеним животом

У услужним центрима Министарства унутрашњих послова, прекомерне бирократске процедуре постепено нестају. Недавно није било потребе да се подвргне стручном прегледу приликом регистровања ХБО-а и примања привремене регистарске карте.

Нажалост, остала је потреба за регистрацијом ХБО-а. Међутим, процедура је донекле поједностављена, извјештава Ауто 24 .

"Пријатељи, лепе вести. У резолуцији о државној регистрацији (пререгистрацији) возила извршена су логичка промјена. Од сада, још двије услуге, које не укључују промјене у власнику, такође неће обезбедити обавезни преглед стручњака ", - рекао је шеф Главног сервисног центра Министарства унутрашњих послова Владислав Црицклеи.

"Промене се односе на уградњу опреме за гасне цилиндре и издавање привремене регистарске карте. Сада такву услугу након регистрације у електронском реду биће искључиво од стране администратора сервисног центра, без потребе за преласком на стручни преглед ", - каже Владислав Црицклеи.

У случају издавања дупликата сертификата о регистрацији ТК, потреба за стручним прегледом и даље важи. Међутим, његово отказивање би било логично, јер без сертификата о регистрацији немогуће је возити аутомобил, стога је достављање ТК у сервисни центар тешко.