Први знак да аутомобил треба поправити

Многи возачи верују да је аутомобил врло софистициран систем који функционише без људске интервенције. То је тачно, али савремени аутомобили захтевају стално бригу. Постоје индикације да аутомобил треба поправити.

Ако је мотор вашег мотора неуједначен у празном ходу или када се педала гаса нагло притисне, потребно је провјерити вријеме паљења. Узрок тресања и вибрација може бити прљав филтер или оштећена високонапонска жица. Ови проблеми су врло лако поправити.

Чак и најбољи аутомобил може на крају повећати потрошњу горива. Да би регулисали ову цифру, неопходно је проверити ваздушни филтер, ожичење и калем, као и филтер за гориво. На модерном аутомобилу, потребно је провјерити стање кисеоничког сензора који се налази у издувној цеви.

На контролној табли постоји бројно сијалице које се упаљу када се појаве проблеми. Ако у аутомобилу нема промена, и даље морате дијагнозирати аутомобил.

Возач је свестан буке његовог мотора. Ако постоје звукови у иностранству, онда ова чињеница треба фокусирати пажњу. Гласни звуци који се појављују на врху мотора дају вентиле који захтевају регулацију. Ако чујете глувонеме, неопходне су озбиљне поправке.