Како нова правила за паркирање постају редовна схема корупције

Поново нова правила за паркирање изазивају унутрашњу контрадикцију. С једне стране, држава се мора борити против свих кршитеља са свим могућим законским методама. С друге стране, требало би да постоје места за паркирање. Ако нема посебних места за паркирање у присуству казне, онда то значи да нема правде.

Ако се присетимо свих поступака власти у вези са паркингом у Кијеву, онда су све претходне акције сличне проналажењу оптималног модела уколико није пожељно или немогуће стварати праве услове за власнике аутомобила. Рецимо, прво, револуционарна дозвола, а затим забрана паркинга на тротоарима, касније дозвола, али уз услов да су пешаци имали простора за њихов пролазак. Што се тиче центра главног града, све се то завршило ограничавајућим сферама како би блокирали долазак аутомобила на тротоарима. Евакуатори се затим појављују на улицама, а затим су очишћени. И ова хаотична претрага никада није нашла оптимално решење проблема.

Друга алтернатива за паркирање је боје простора коловоза на десној траци. Ова врста "услуга" такође се није показала на најбољој страни. С једне стране, инвестиција је минимална (боја и живописни прслук за старатеља), а с друге стране нема паркинга за сигурност и интегритет аутомобила, а поред тога - једна линија за пролаз, што заузврат доводи до успоравања општег саобраћаја и стварања загушења.

У просторијама за спавање на паркингу, нестају као мјешавине сапуна. На пример, у Оболону, у пречнику од 1 км, у последњих неколико година нестало су три велика паркиралишта (Оболонски Проспект, у близини Оболон Метро, ​​Хероји Стаљинградског проспекта у близини Сантјаго де Чиле и Јарданска улица на излазу на улицу С. Бандера), а на њиховом мјесту вишестепени стамбени куће У финалу - број становника је порастао, и где да се возе аутомобили нико није размишљао. У таквој ситуацији, власници аутомобила су присиљени да паркирају сав транспорт у двориштима, који уопште нису гумени и на путу, од којих, као што сада знамо, аутомобили могу бити евакуисани.

Иначе, сјећам се, како је крајем 2010. године један од замјеника предсједника КСЦА одговорно објавио да ће у Кијеву изградити 12 вишенамјенских паркинга за Еуро 2012. Прошло је 8 година. Чекајући И крајем 2017. градоначелник Кијева најавио је идеју о стварању нових вишенаменских паркинга, сматрао је да идеја о таквом пројекту треба бити од интереса за многе инвеститоре, што ће помоћи да се то реализује. Али нешто није у реду. Међутим, у јесен прошле године, 91 посланика КСЦА гласало је да забрани паркирање на 67 улица Кијева. Нажалост, аутомобили још нису научили да се паркирају на трећем спрату.

Захваљујући домаћим програмерима тржишта некретнина, што подразумевају стварање схоппинг и забавних комплекса, који нужно имају паркинг. Штавише, сва та паркирна места у трговачком центру нису за "проверу", али заправо испуњавају своју функцију. Покушајте назвати најмање један тржни центар око кога постоје проблеми са слободним местима, не могу да размишљам. Напротив, постоји прилика да бацимо парк-камен у град твораца канцеларијског центра, који инсолентно занемарују питање паркинга.

У цивилизованим престоницама света проблем паркинга решава се различитим методама. Најефикасније су изградња подземних паркинга (хелло подземни трговачки центри у близини Трг независности и Кхресхцхатик) и вишенаменских хладних паркинга. Друга метода - стварање паркирних линија на паралелним улицама централно. Трећа је изградња пресретних паркинга са истовременим развојем општинске транспортне мреже. После сопственог превоза морате осигурати згодан и брз град.

Што се тиче нових и већ познатих обећања власти, немогуће је избјећи ријечи директора Одјељења за транспортну инфраструктуру извршног органа градског вијећа, који је најавио да повећање паркирног простора на темељу дневног и ноћног паркинга са 25 на 125 хиљада, према плановима КСЦА до краја 2020 година Нажалост, нико не брине да ће данас власници аутомобила бити приморани да плаћају новчане казне због неупотребе услуге која ће бити пружена (али не баш) након 2 године.

На крају, у вези са иновацијама на паркингу, желео бих да нагласим да је постојао правни механизам за добијање средстава од власника аутомобила који би били приморани да прекрше правила за заустављање аутомобила. И било би занимљиво знати крајњу тачку трошкова прикупљених средстава.

Извор: УАИНФО