Власник који је аутомобил продао по налогу биће кажњен

Прошле године на аутопутевима је инсталирано више од 5 хиљада камера. Они ће забележити кршење, на коју се односи МАЦХИНЕ, у односу на реплика.ин.уа.

Током 2017. године уређаји ће радити. Протоколи са казнама и фотографијом возача ће бити послати поштом.

- Камере ће препознати 10 врста кршења. Међу њима постоји излазак црвеног светла, пролаз за јавни превоз, раскрсница од два чврста, посета раскрсници у вријеме лежишта ", каже 56-годишњи Володимир Караваев, ауто-службеник. Објашњава како ће систем за снимање видео и фотографија функционисати.

Које су предности овог система?

- Заснован је на најбољем иностраном искуству и не чини изузетак за било кога. Чување забележеног доказа о кршењу. Није потребно користити ручне радаре од стране полиције.

Да ли је вероватно да ће камере поправити један аутомобил, а брзину - друго?

- То неће бити. Камере ће радити на два канала - аналогни и дигитални. Када се подаци из два канала подударају, онда се кршење забиљежи. Такав проблем је раније био у технику, која је имала само један канал пријема радио сигнала.

Систем има мане?

- успјешно ради у другим земљама. Међутим, у нашој реалности може бити неких потешкоћа. сербса путује око 300 хиљада двинанцираних аутомобила. Ово су апсолутно идентичне машине исте марке, боје, модела са истим бројевима. Ови аутомобили се илегално увози из иностранства. Да би се слободно кретали по земљи, власници или продавци чине аутомобил легалним клоном возила. Подаци о правом аутомобилу се чују из посебних база података. Дакле, постоји вероватноћа да ће возачи двоструких аутомобила прекршити, а новчане власнике легитимних аутомобила примиће новчане казне. Али, с друге стране, камере и фино подешавање невиних људи ће помоћи полицајцима да оду на машине за клонирање.

Многи аутомобили се продају по наруџби. Новчана казна дође до првог власника?

- Да. Ако аутомобил продат по налогу крши правила о саобраћају, онда ће званични власник доћи до фине пријаве - јер је написан у техничком пасошу. Он, без икаквог стварног односа с аутомобилом, једноставно може одбацити овај комад папира. Неће имати никакве везе са тим. А након 15 дана ауто ће бити најављен у потрази. А када ауто затвори полиција, однесе га до казненог места. Возач који је купио аутомобил по општем налогу ће патити. Требао би тражити власника аутомобила и замолити га да покупи аутомобил са казненог места и да плати. Због тога је боље да редефинишете коришћени аутомобил за себе, јер може доћи до проблема. И мораће дати више новца него за производњу нових бројева и технички пасош приликом куповине аутомобила. Путеви су почели да се постављају 2015. Истовремено, почели су да прилагођавају законодавство њиховом раду.

Зашто још увек не решавају прекршаје?

- Све је спремно за посао. Нема проблема са увођењем система аутоматског фиксирања фотографија. Али сада, у влади и парламенту, нико не чини ништа да би га покренуо. Не жури, јер камере неће изузети. Постоји пуно званичника и заменика који не желе да примећују своје кршење.