Да ли су Еурониверс заборавили? Зашто се БП не жури да доноси закон о смањењу акциза

У јулу, Веркховна Рада је у првом читању прогласила рачуна бр. 8487 и бр. 8488, којим се предвиђа смањење стопе акцизе на аутомобиле (како ново тако и са километражом), као и измјене правила царињења аутомобила.

Пре другог читања, парламент је планирао да почне после летњих празника, у септембру. Али рад на амандманима је био прилично вучен. И постоје сумње да ће рачуни начелно пасти у сједницу.

Шта се нуди? Подсјетимо да је према нормама рачуна број 8487 акциза обрачуната према новој методологији. Основна каматна стопа биће 50 евра за бензинске аутомобиле и 75 евра за дизел моторе. Ова брзина помножава се старостом возила и запремином мотора у кубним метрима. цм, који је подељен са 1000.

На примјер, акциза за нови 1.6-литарски бензински мотор износиће 80 еура (оперативна маржа - 427 еура). За бензински аутомобил са мотором од 2,4 литра, акциза ће бити на нивоу од 600 еура (сада - 662 еура) за пет година. За 10-годишњи 3,2-литарски дизел мотор, мораће да плати акцију од 2.400 евра (сада 15.089 евра).

Нацрт закона бр.8848 јача правила увоза аутомобила на територију сербсе и одговорност за његову не-регистрацију. Нерезиденти који возе аутомобиле десетинама и стотинама година биће обавезни да издају банкарску гаранцију. Без тога, могуће је увести само један аутомобил.

Казне су изречене због повреде услова транзита и привременог увоза. Што је веће одлагање - то је већа казна. У случају вишка режима транзита за више од 20 дана, учинилац ће платити 85 000 ЗАР, више од мјесец дана - 170 000 ЗАР. Сличне новчане казне су за кршење привремене употребе аутомобила дуже од 10 дана и више од мјесец дана, респективно.

Ко је против? Прво незадовољство са рачунима изразиле су власници аутомобила на евро-метрима. Конкретно, представници организације "АутоЕуроСил" захтевали су да обрачун стопе акцизе не узима у обзир старост возила. А укупни трошкови царињења аутомобила, према њиховом мишљењу, требају бити у распону од 600-1000 еура.

Један од аутора рачуна, Роберт Хорват, са своје стране је рекао да посланици стварно проучавају одбијање повезивања акцизе са старошћу аутомобила, а главну вриједност која утиче на износ пореза ће бити количина мотора.

Поред тога, представници АутоЕуроСили инсистирају на отказивању плаћања ветерана рата и инвалида и по смањеној стопи акциза за борце.

Према речима Нине Иузханина, председника парламентарне комисије за порезну и царинску политику, већина измена закона бр. 8487 и бр. 8488 смањена је како би смањила акцизу на 200-300 евра и ублажила мере које ће блокирати неконтролисан ток несметаног аутомобили у сербси.

Према Иузханини, такве промене ће срушити концепт утврђен у рачунима. Стога су потребне нове калкулације, консултације са министарствима, а до новембра неће бити другог читања. "Министарство финансија је такође незадовољно стопама акциза. Али надам се да ћемо направити компромис ", рекла је Минд Нина Иузханин.

Зашто се одређене снаге противе? Олег Назаренко, генерални директор Свесербсског удружења увозника и трговаца аутомобилима, сматра да многи заменици и аутобизмови који "потискују" своје измене нису заинтересовани за усвајање ових закона.

"Према мојим подацима, на рачуне број 8487 и 8488 поднесено је више од 150 амандмана. Њихов циљ је одложити разматрање и не дозволити да се закон усвоји. На крају крајева, уколико би народни посланици размотрили сваки амандман најмање 20 минута, онда ће Веркховна Рада провести 300 сати са сат времена. Дакле, људи који сада увози аутомобиле из Европе кроз шеме "ћебади" ће учинити све да задрже порез. На пример, ја сам, са своје стране, изразио посланицима предлоге за укидање ПДВ-а на увоз аутомобила, накнаде Пензијском фонду и царине. Али нема реакције ", - каже Олег Назаренко.

Чињеница да предложене норме стварно убијају посао фиктивних компанија које возе аутомобиле у Европи на европској регистрацији потврђују адвокати.

"Ограничења - не више од једне машине за нерезидента без гаранције - повећава трошкове аутомобила у принципу и" покрива "постојећу шему, када се аутомобили масовно увозе у име ограниченог броја становника граничне зоне за мали" порез ", - објашњава Владимир Данилин, адвокат правна консултантска кућа "Де-јуре".

Поред тога, захтеви рачуна број 8488, заправо, елиминишу могућност експлоатације неформираног аутомобила. За завршетак свих докумената траје 30 дана.

"Да, а заправо увоз аутомобила старијих од 15 година биће економски неефикасан: чишћење ће бити скупље од цене самог аутомобила", - коментира Владимир Данилин.

Карактеристике националног ауто увоза. Такође је неопходно узети у обзир чињеницу да су прије увођења у "Еуроблоцкс" у сербси регистровани неистине или фиктивне фирме. Чак и ако постоји легитимно право да се такав аутомобил очисти у нашој земљи, у многим случајевима то неће бити могуће. "Да би очистили аутомобиле у сербси, прво се мора повући из регистрације у иностранство, у држави где је возило регистровано", рекао је Игор Чудовски, управни партнер адвокатске фирме "Чудовски и партнери".

Такође, не треба заборавити да ће од 2019. године Закон бр. 1389-ВИИИ, којим се предвиђају повлашћени услови за царињење дозволе до пет година, истекне. Према овом закону, четворогодишњи аутомобил вредан 10.000 евра, који је возио из Пољске, може се ослободити за 3.000 евра (уз стандардну акцизу од 5.400 евра).

Ово је још један адут у трезору противника рачуна бр. 8487 и број 8488. Према Олег Назаренко, ако се стопе акцизе не смањују и преференцијално царињење заврши, дефинитивно "загреје" пословање оних који зарађују на "Еуробуговима".