Како припремити аутомобил за зиму: корисни савети

Долазак зиме обележава се возачима новим узроцима за главобоље: прозори се зноју, светла - или не сијају, или раде горе него уобичајено, и пуно, много више, јер уопште не желите да идете било где на аутомобил. У овим случајевима је направљена листа савјета за мотористе.

Један од најчешћих проблема је замагљивање ветробрана. Обично већина драјвера једноставно чека док се мотор загреје да би укључили прозоре, али постоји начин да се помогне да се овај недостатак одржи. Само треба да напуните стакло напоље кремом за бријање (само кремом, а не гелом који може оставити разблажења) - као резултат, површина стакла је прекривена микрофилмом, што спречава стварање кондензације.

Још један савет везан за кондензацију је да пре него што напустите аутомобил за ноћ, потребно је отворити врата неколико минута у њему, смањивши температуру у кабини. Због такве манипулације, ујутро неће бити никакве разлике у температури између аутомобила и на улици, па се кондензација не може формирати.

За заштиту главне оптике неопходно је, пре свега, обновити његову првобитну чистоћу и сјај, полирати га са пастом за зубе, а затим - да покрије површину фарова малим слојем воска. Ово ће побољшати водоодбојност својства фарова и повећати осветљеност.

Такође, у зиму је боље да не користите ручну кочницу.