У сербси постоје луде казне

У сербси је неопходно значајно повећати износ новчаних казни за прекршаје саобраћаја са пешака. Ово ће значајно смањити број несрећа на путевима.

Такво мишљење о ваздуху ОбозТВ изразио је шеф пројекта дтп.киев.уа Влад Антонов. Он је додао да такву реформу треба пратити и медијске кампање.

"Ако је било довољно саобраћајне полиције, онда би се могао ухватити пешака, направити протокол. Али често немају документа, нема пасоша, потребно је да однесете такав пешач у окружно одељење, инсталирате особу ... и то је све за новчану казну од 51 хривња. Казна мора бити стриктна, најмање хиљаду хривниа ", рекао је Антонов.

Он је предложио да се измјери висина новчане казне у зависности од тога гдје је управо та повреда почињена. На пример, ако је пут за 3-4 траке и са пртљажником - казна мора бити најмање неколико хиљада Хривња.

"Будући да су проспекти Вицтори или Базхана магистрални путеви са неуморним покретом, где се пјешаци редовно убијају. И млади и стари, и возачи који су тек упали у штап иза цигарета. На пример, ако платите особу, рецимо, 5000 хривња, следећи пут када мислите - да ли је вредно тога? "- сумирао је новинар.