Стручњаци су ажурирали рејтинг најнепоузданијих СУВ возила

Данас, скоро сваки произвођач аутомобила има у својој понуди СУВ возила. У овој потрази за профитом у позадини популарности ове класе, многи произвођачи аутомобила заборављају на квалитет и поузданост, што се огледа у негативним реакцијама многих потрошача, на основу којих је америчка независна публикација "Цонсумер Репортс" била рејтинг најнепоузданијег СУВ 2018 на тржишту. САД, преноси Автодреам .

10. Мазда ЦКС-3
Прошле године, Мазда ЦКС-3 је добила лоше оцјене поузданости од Цонсумер Репортс због проблема са системом контроле климе узрокованог цурењем расхладног средства. Прошла је година и ништа се није променило. Мазда није отклонила проблем, упркос бројним притужбама потрошача, што је веома тужно, јер је Маздин прилично угледан произвођач аутомобила и његови аутомобили других класа прилично поуздани.

9. Волво КСЦ90
Упркос доброј звучној изолацији и оцени квалитета ентеријера, мултимедијалном систему и електроници као целини, она је оштетила репутацију Волва КСЦ90. Поред тога, аутомобил, иако не често, али има проблема са кочионим системом, као и са мењачем, који од свог дебија у 2016. години није елиминисан.

8. Јагуар Ф-Паце
Врхунски цроссоверс од реномираних произвођача аутомобила који раније нису производили такве аутомобиле су се у почетку показали лошима, а Јагуар Ф-Паце је наставио ту традицију. Од свог дебија 2017. године, аутомобил је већ имао проблема са мултимедијалним системом, електричном опремом и кочним системом, који Јагуар чини да елиминише све док не буде.

7. БМВ Кс1
БМВ Кс1 је ове године постао најнепоузданији БМВ модел. Аутомобил има проблема са суспензијом, управљачком и електричном опремом, укључујући и мултимедијални систем, а кочионе плочице се истроше што је брже могуће.

6. Јееп Цомпасс
Јееп Цомпасс је одлучио да не заостаје за БМВ-ом Кс1 и постао најнепоузданији Јеепов модел. Аутомобил има проблема са системом контроле климе и електричном опремом, али Јееп изгледа не брине због негативних повратних информација од стране потрошача, јер проблеми нису поправљени.

Додге Јоурнеи Цроссроад
У Додге Јоурнеи-у од 2011. године, поред дизајна, ништа се није променило и сви стари проблеми са бившим инхерентним и новим моделима. Посебно, ово је проблем са мењачком кутијом, трансмисијом и електричном опремом, укључујући и мултимедијални систем.

4. Волксваген Атлас / Терамонт
Готово никада потпуно нови модел аутомобила не успева да добије високу оцену поузданости од Цонсумер Репортс и Волксваген Атлас није изузетак. Аутомобил је дебитовао 2018. године, а већ у првој, која је ушла на тржиште странака, потрошачи су идентификовали проблеме са системом контроле климе. Поред тога, у САД су први аутомобили повучени због проблема у спремнику горива чији зидови нису били довољно дебели.

3. Буицк Енцлаве
Почетком 2010. године, Буицк Енцлаве је имао проблема са овјесом, електричном опремом и кочним системом, али не тако давно, не само стари проблеми нису били фиксирани, већ су им додавани нови, са мењачем и системом контроле климе.

2. Цхевролет Траверсе
Цхевролет Траверсе дели са Буицк Енцлаве не само платформу, већ и неке од његових проблема, од којих је главни непоуздани мењач.

1. Тесла Модел Кс
Тесла Модел Кс више није први пут у различитим рејтинзима најгорих аутомобила, а судбина у овом рејтингу није прошла поред њега. Штавише, он је постао победник! По правилу, потрошачи се жале на врата и електричну опрему.