Повратак у сербсу саобраћајне полиције: постоје неки важни детаљи

Нова путна полиција ће се борити против пљачке на путевима и покушаће смањити број саобраћајних несрећа.

Већ на јесен на путевима сербсе биће ажурирани саобраћајни полицајци. Истина, полиција инсистира да то није ГАИ верзија 2.0, а реформисана путна полиција, која се неће сакрити штапом у грмљу, али ће добити несрећу, извјештава бин.уа.

То јест, драстично ће смањити њихов број. Шеф Националне полиције Сергеј Књазев рекао је да ће се на међународном путу од септембра до октобра појавити 800-900 људи. Започните са путева где ради виши дозвољени начин рада брзине (110 км / х). Пилот пројекат ће бити покренут у Кијеву и Одеси, до краја године, саобраћајна полиција ће се појавити иу другим регионима. У резерви за свој рад подржано је 250 аутомобила.

Патроле и бивши полицајци ће бити обучени

Главни задатак саобраћајне полиције је да контролише стање на путевима и обезбеди сигурност тамо. У исто вријеме, треба обратити пажњу на спречавање опасних ситуација на путу, као и крађе и пљачке. На брзинским стазама, где се путна полиција први пут појављује, у скорашњој прошлости, пљачка камиона и аутомобила је готово у покрету. Такође има много саобраћајних несрећа са смртним посљедицама. И њихов број се повећао од почетка реформе нове полиције. Дакле, уколико је у првој половини 2015. било око 60 хиљада несрећа, у првој половини 2016. године - више од 72 хиљаде (20% више). Укупно у 2016. години било је готово 160 хиљада пута. Ове године њихов број наставља да расте - за четири месеца 2017. године несреће на путевима биле су 14% више него у истом периоду 2016. године.

Пријављивање апликација за оне који желе да служе у ДП истече 18. априла. Будуће патроле ће трајати све фазе такмичења до 30. јуна, а обука нових полицајаца траје око 15 седмица. Кандидати су ограничени у доби (21-35 година), морају имати завршено средњошколско образовање, али специјализација није потребна. Одмах након тренинга, нови саобраћајни агенти ће бити на стази, али не само, већ у друштву ментора. Облик полицајаца путне полиције неће се разликовати од уобичајених патрола.

Да ли ће ДП патроле, бивши службеници саобраћаја и бивши запослени у "Цобра" ићи на посао? Већ постоји страх да ће се стари начини "хватања" возача и мита на путевима окренути. Међутим, Министарство унутрашњих послова је уверено да ће ажурирање особља и даље бити значајно, а преквалификација и адекватне зараде (8.000 хиљада) помоћи ће мотивисању запослених у новој служби. Укупно, услуга ће окупити око три хиљаде људи. Прије полицијске реформе, путеви сербсе патролирали су полицајци више од једном дневно.

Интересантно је да је до сада покушао да се уклони саобраћајна полиција и да је замени патролом пута. Дакле, у 2005. години било је 23 хиљада путних инспектора у сербси. Виктор Јушченко их је распустио својим декретом. Око осам хиљада су срушени, други су смјештени у друге јединице Министарства унутрашњих послова. Путне патроле које су тада створиле нису неко време узимали мито. Али онда су се патроле "прилагодиле" и вратиле на посао у складу са претходном шемом. А од 2008. године, саобраћајна полиција поново је оживела: око четири хиљаде инспектора је први пут дошао на посао, а затим је наставио стационарне постове и инфлаторну државу на 15-20 хиљада људи. После 2015. године, саобраћајна полиција је поново ликвидирана, а сада прича почиње поново.

Таблете и тактичка полиција

Путна патрола обећава да ће бити опремљена савременом технологијом - то су мјерачи брзине и метри алкохола и дрога у крви. Поред тога, полиција ће моћи провјерити онлине да ли имају друга кривична дела у возачу, без обзира да ли су прошли технички преглед, стање свог аутомобила према најновијој инспекцији итд. (На интернету, путем табличног рачунара или телефона). У идеалном случају, може и да смањи број радова које возачи доносе с њима у сваком случају. У том случају путне патроле ће бити на старим стационарним постовима које долазе од саобраћајне полиције - само око 70. У Националној полицији наглашавају: присуство патрола на аутопуту са озбиљном несрећом стварно директно утиче на број несрећа, тако да без њих не могу.

Многи корисници интернета вјерују да нова полиција неће критички променити ситуацију - неопходно је сам образовати возаче: " Нове заграде у грмљу и формална ограничења ситуације неће утицати на то ." Возачи су уверени да је повратак у полицијску линију такође повратак мита. " Поново ћемо снимити видео записе о патролама са хотспотом. С друге стране, након несрећа, такође, треба пратити. Али не бих се покупио од "Кобра" и старе ВРИ ", - пише у друштвеним мрежама.

Појављивање путне полиције само је део петогодишње реформе структуре за спровођење закона - на примјер, заједно са новом саобраћајном полицијом, покренуће тактичке полицијске јединице. Прве тактичке групе патрола ће бити мале - у Кијеву има 600 људи, 300 - у Одеси, Харкову и Днипроу, а 250 - у Лвиву. Они ће подржати патролне полицајце: они могу осигурати путовање и одговарати на сложене ситуације, као и пружити патроле и јавни ред (на примјер, током скупова или скупова). Тактичка полиција ће се одвијати у две фазе - до 1. августа ове године и пре 1. децембра.