Возачи су упозорени на опасност на путу Кијев-Одеса

Више од 100 злочина против крађе и пљачке путника и возача аутомобила одржано је на путу Кијев-Одесса од почетка године.

Према жртвама, криминалци избацују стакло у аутомобил, чак и кад има људи унутра. Главна сврха уљеза је врећа ствари које су зграбили из кабине и побјегли са мјеста злочина на другом аутомобилу, пише Радио Либерти .

Шема у овим случајевима готово је иста: злонамјерни људи су прешли ауто гуме, прозоре и падну ствари из кабине. То се дешава углавном ноћу. Штавише, чак и присуство људи унутар аутомобила не зауставља криминалце, јер, по правилу, бирају жртве оних који су престали да се одмара и заспају.

Возач по имену Андрев говори о сличној ситуацији.

Путовали су ноћ, у колима је било 4 особе. Осетио сам да морам да се одморим да не заспим за воланом. Зауставио се на бензинској станици у округу Уман. Око 14:45, напад на њихов аутомобил.

"Било нам је неопходно да заспимо - напад на пљачка. Био сам иза сједишта путника (у задњем реду), моја мајка је била на фронту. Обојица смо узели ударац за себе. Још једном, отворио сам очи и видео огромне очи у прозору. Признање је тешко схватити шта се дешава, то је више са пута. Управо у секунди, двојица људи стисну стакло лактовима и "рину" на своје кесе ", каже он.

У овом случају, нападачи нису сакрили лица, већ су били у капуљачама. Покушао је да ухвати ствари, али само је трпео кроз кројеве од стакла. Пљачкаши су брзо побегли на властитом аутомобилу. Жртве су позвали полиција, али је приметила да се резултати не очекују од овога.

"По доласку полиције, утврдили смо да постоји нормалан случај, а починиоци не могу да ухвате. И буквално за 10 минута у 15 километара од нас, као и опљачкали још један аутомобил ", - каже возач.