За сербсске возаче постоји још један порез на аутомобиле

Мораће да буде плаћено свим власницима возила произведених пре више од 5 година.

Порез на транспорт - уплата у износу од 25 000 хривња, која се годишње мора плаћати власницима аутомобила. Међутим, сада се односи само на "елитне" аутомобиле млађе од 5 година са просечном тржишном вредношћу од преко 1,396,126 ЗАР.

Власници остатка аутомобила и камиона, аутобуса тренутно нису обавезни да плаћају порез на превоз, али то се може променити. Приједлог за опорезивање половних аутомобила присутан је у амандманима на рачун број 8487, који је створен за промјену правила увоза моторних возила. Међутим, као што видимо, поред идеја о смањењу пореског притиска, предлог за стварање новог пореза је промењен тамо са амандманима.

Која возила нуде порез на превоз?

Сербатко - све. То јест, аутобусе, камионе и аутомобиле, као и мотоцикли, прошло је више од 5 година пуних календарских година од датума производње. Аутомобили "елитни" аутомобили ће бити опорезовани на правој "стар" шеми.

Такође, текст амандмана садржи сљедеће податке: "привремено, до 2024. године, да се не наплаћује такса за превоз на ТК старију од 5 година, чија је прва регистрација извршена прије 1. јануара 2019. године".

Извор: АУТО.РИА.цом