У сербси, казна за оштећење аутомобила може се ојачати

Веркховна Рада сербсе ће размотрити измене Кривичног законика, који предлажу повећање одговорности за крађу имовине и аутомобилских отмичара. Ово је изјавио посланик Антон Герасхцхенко у коментарима РБЦ-Сербаине .

Према његовим речима, рачун бр. 8184 би требао утврдити одговорност за оштећење аутомобила или стамбене зграде уз употребу електронског уређаја. На крају крајева, у овом тренутку Кривични законик нема квалификацију такве сложености злочина.

"Чињеница је да постоји друга сложеност разбијања аутомобила. У једном случају, када је аутомобил отворен, а други користи посебне електронске уређаје. Тренутно у нашој земљи нису законски дефинисане: шта је то? Када ухватите особу која је направила превару аутомобила са овим електронским скенером, то се не узима у обзир као кривично дело, лажна употреба електронских система. Стога уводимо концепт електронских система у законодавство, уводимо нову квалификациону особину ", - рекао је Герасхцхенко.

Према његовим ријечима, усвајање амандмана на Кривични закон ће омогућити истражитељима и тужиоцима да утврде одговорност за злочине. Према томе, према нацрту закона бр. 8184, због илегалног поседовања возила, још увек се изричу казне, ограничења слободе на рок од 3 до 5 година или казна затвора у истом року. Ако користите електронски уређај, казна ће бити за пљачкаше или стеалере имовине и аутомобила који се нуди за ојачавање.

"Незаконито држање возила употребом електронског уређаја за прикривено мешање у рад техничких сигурносних система кажњава се затвором од 5 до 8 година, са или без конфискације имовине", каже се у закону.