Ускоро почиње школски аутобус без посаде (ВИДЕО)

У граду Бабцоцк Ранцх (Флорида, САД) почињу да тестирају аутобус без школе.

Пројекат се реализује у експерименталном насељу изграђеном од нуле у 2017. години, ау сврху тестирања иновативних технологија "повезаних" искључиво на соларне електране, извјештава Дан .

ЕЗ10 бус је развила француска компанија Еасимуле. Опремљен је с ласерским даљинским управљачима и бројним камерама монтираним широм периметра. Предњи и задњи део аутобуса су исти, тако да, стижећи до одредишта, може се, без окретања, као жичара, вратити уназад.

Бескрајно возило дизајнирано за 12 путника путовало би се дуж руте између школе и студентских домова. Аутобус ће возити у оффлине начину, али инжењер сигурности ће бити присутан у кабини.

Уређај може да убрза до 48 километара на сат, али ради сигурности његова брзина је ограничена на 13 километара на сат.

Према локалној транспортној компанији Трансдев укључена у пројекат, у будућности ће се проширити траса школских беспилотних летилица и омогућити вам да то наручите путем мобилне апликације.

"Ми студентима не нудимо само прикладан начин кретања, већ и прилику да видимо невероватну моћ науке, технологије, инжињерије и математике који помажу овом аутобусу да ради сигурно и ефикасно", рекао је извршни потпредседник за развој пословања и иновације Трансдева Дика Александра .