Возачи-преступници чекају лоше вести

Кабинет министара, у оквиру политике о безбједности путева, наставља с обимном контролу брзине специјалним средствима и снагама Националне полиције.

Премијер Володимир Гроисман најавио је ово током разговора са новинама у Камјанец-Подилском, јавио је Сербинформ.

"Већ од понедељка, 8. октобра", - рекао је Гроисман.

Објаснио је да ће током следеће недеље начин контроле покрета имати неку врсту образовног карактера - возачи ће усмено упозорити на вишак. Али онда починитељи почињу да кажњавају у складу са законом.

Такође је скренуо пажњу на чињеницу да ће верификација бити предмет техничких правила за превоз лета.

Новинарска служба Министарства унутрашњих послова обавестила је да ће од 8. октобра у полицијским случајевима опасним за хитне случајеве од националног значаја и на мјестима концентрације саобраћајних несрећа патролни полицијски службеници почети да користе преносне уређаје за мерење брзине ТруЦам како би надгледали усклађеност возача са утврђеним брзинама.

Такви уређаји ће се користити искључиво у оним подручјима гдје су постављени одговарајући путни знакови, а листа таквих мјеста ће бити отворено доступна.

Осим тога, сервисна возила са плавим светиљкама су такође доступна у подручјима гдје је ограничење брзине закључано.

Као што је познато, непоштовање брзог режима је главни узрок несрећа на путевима у сербси, где, према статистичким подацима, око десет људи умире сваки дан, а око 80 је повређено.