Како полиција преварила возаче са радарима (ВИДЕО)

Поново на путевима сербсе постоје старији ласерски радари ТруЦам. Међутим, мало људи зна да сведочење о овим уређајима може исправити полицајац са пар кликова на екрану.

ТруЦам је амерички радар, али је дуго коришћен у овој земљи због грешака и доступности разних манипулација са резултатима мјерења.

У сербси, након увођења измена у законодавство које регулише кретање возила на путевима, ТруЦам је већ почео да користи, пише Ауто 24 .

Као и било који други уређај, ТруЦам има своје грешке у раду, као и одређене услове коришћења и рада, у случају кршења које сведочење овог уређаја може бити поништено. ТруеЦам Грешке, ово је такозвани "ефекат косина", који захтева корекције.

Упутства за рад ТруЦам уређаја доступне у сербси су много мања од оригиналних упутстава у САД-у или Великој Британији. Зашто се то десило? "Наша" верзија приручника не специфицира услове рада, као и "Цосине ефект", табеле конверзије брзине. Индикације уређаја варирају у зависности од удаљености између уређаја и пута. Полицијски службеник треба да изврши одговарајућу корекцију и снажно утиче на резултате мерења.

Ако унесете ТруЦам податке који се не подударају са положајем камере на путу, резултати мерења очигледно неће бити у корист возача. То значи, полицијски службеници могу лако, уз само неколико кликова, манипулирати очитавањем уређаја.

Чињеница да полицајци врше измене у ТруЦам-у није приказан на екрану, и стога возач неће моћи да примети да је он преварен.