сербсски произвођач аутомобила је запањујућа због своје страшне новине (ПХОТОС)

Ново борбено возило ће замијенити БМ-21 Град, који је наоружан Оружаним снагама. Дубока модернизација 122мм ракетног млазног система извршио је државно предузеће "Схепетовски Репаир Плант", а као основа "Сербоборонпрома" сербсски КрАЗ је изабрао нову, напредну генерацију са "кокпитом преко мотора". Нови специјални војни аутомобил дебитовао је на изложби "Оружје и безбедност", која је прошле недеље завршила свој посао у Кијеву. Скренуо је пажњу не само на војску, већ и на новинаре и обичне посетиоце изложбе.

Ово је извештено у прес служби АвтоКрАЗ-а .

БМ-21 Берест, у поређењу са Градом, има више волејске снаге и тачности ватре, већу интеграцију система дигиталне контроле и артиљеријске контроле, велику мобилност и мање времена за припрему за откривање ватре.

У производњи овог реактивног система користе се само сербсске компоненте. Главна карактеристика - дигитални систем противпожарног управљања, који омогућава посади да се припреми за снимање, посебно - топогеодетски прикључак, без напуштања кабине. Друга карактеристика новог РСЗО-а јесте повећање волејског капацитета на 50 млазница, умјесто 40 у граду. Велика снага вам омогућава да гарантујете уништавање непријатеља и одмах дистрибуирате ватру у различите сврхе.

Захваљујући новим дигиталним технологијама које интегришу Берест у систем размјене информација на бојном пољу, у реалном времену рачунање рачунара израчунава тачне координате непријатеља, који у процесу формиране долази од беспилотног радара и других система за надзор. Таква интеграција повремено подиже тачност и ефикасност ватре.

Шасија КрАЗ-5401Не (4к4) са четири точка, на којој је инсталирана Берест, један је од најновијих развоја АвтоКрАЗ-а, обећавајуће недокументоване линије. Опремљен је двокрилном 4-вратном кабином која вам омогућава да удобно поставите посаду и сву потребну опрему за контролу пожара. Носивост кућишта КрАЗ-5401Не је 9 тона.

Широкоугаони пнеуматик са централизованим системом замене омогућава употребу специјалног производа не само на путевима различитим премазима, већ иу условима потпуне непролазности. Два 165 литарских резервоара за гориво обезбеђују АТВ без допуњавања на удаљености од 600 км. Аутомобил је способан развијати брзину преко 90 км / х, поред тога, маневрисан је због неусаглашеног изгледа и лако се креће у урбаним циклусима.