Уплашити новчане казне и конфискацију аутомобила: од кога се очекује да дође до радикалних промјена

сербса је измислила нови начин борбе против илегалних превозника. Ако возач ради без дозволе и заглављен је два пута годишње, а онда ризикује да остане без аутомобила, извештава ТСН .

Такву идеју највише је узнемирила правна служба таксија. Они се плаше да ће, ако се одобри одговарајући закон, они сами проверити официре, али би били нелегитимни и наставили да иду некажњено. Због тога удружење таксиста прети свесербсском штрајку.

Подизати казне 100 пута и одузети аутомобиле у сакупљацима пореза. Ако возач ради без дозволе и заглављен је два пута годишње, а затим ризикује да остане без аутомобила. Такву идеју највише је узнемирила правна служба таксија.

Валери - метрополитан таксиста. Пета година за воланом свог аутомобила зарађује његов живот. "Цео живот је водио руководство, сада је потребно зарадити", каже он. Он нема фискални регистар - порезник не сакрива да је он био нелегитиман. Наруџба добија од служби за отпрему, плаћа их 10% и неће излазити из сенке. "Једна особа је болесна, не ради, а порез мора да плати", објашњава он.

Борба попут Валерија, држава се већ две деценије бори повећавањем казни и захтева за аутомобилом. Ово није помогло, тако да је одлучио да заврши лупање. "Ако се таква кршења открију током наредне године, то ће резултирати новчаном казном до 170 хиљада euro а или конфискацијом возила", рекао је Виктор Сасин, шеф одељења Министарства за инфраструктуру сербсе.

Већина оваквих иновација била су узнемиравана од стране правних сакупљача пореза. Руслан показује све атрибуте правог такси: каса, таксиметар и све дозволе. Међутим, дама може да уђе у било коју малу ствар - и покупи аутомобиле. А илегалци неће наставити да додирују, власник такси службе се плаши. "Какве су шансе за вожњу таксијем?" Нико га неће зауставити или га питати. Прво прилагодимо транспортно тржиште, а потом ћемо тражити од свих "- нуди Руслан Гошовски.

40 милијарди хиљада годишње - промет у сенци у сфери превоза путника. Ово је рачунато у удружењу таксиста. Број илегалних миграната се повећава, а са њима се повећава број несрећа, жртава и жртава. Свакодневно, сербсски такси превози 2 милиона путника, а ниједна од њих нема 100% гаранцију сигурне испоруке до одредишта.

Асоцијације и синдикати пореских обвезника прете свесербсском штрајку због покушаја конфискације аутомобила. Аутори закона су убеђени да ће ухватити само превознике без дозволе. Илегални Валерија подиже мир. "Ми уклањамо даме - и не видите, таксиста, ја нисам таксиста, то је све. Настављамо да радимо даље ", каже он. Тренутно, тржиште таксистичких услуга регулише искључиво путници - сви бирају своју торбицу.