Возачи су почели да издају казне у еврима

Казне од пола милиона хиљада су плаћене превозницима који су у октобру прекршили дозвољене тежинске стандарде док су возили кроз територију Ривне региона. Половина износа је већ стигла у државну и регионалну трезор. На тај начин, у региону покушавају спасити путеве, за које је влада ове године обезбедила незапамћене износе.

- А ово је само почетак, - каже шеф Ривне регионалне државне управе Олексии Мулиаренко. - До сада у области постоје три мобилне лабораторије за мерење димензионалног транспорта. У октобру су службеници Одсека СербТрансСецурити проверили 900 возила и извршили 90 прекршаја - односно, сваки десети је преоптеретио. И рачунали су више од 16 хиљада евра новчаних казни - комплекси за мерење раде према европским тарифама - а то је око пола милиона хривња. Половина износа превозника већ је плаћена.

У будућности ће се рад наставити, тврде у извршном одељењу покрајине. На крају крајева, бескрупулозни возачи, знајући за инспекције, мењају путеве, чиме уништавају путеве и игноришу тежак рад корисника путева. Дакле, убрзо након тога, мобилни системи за мерење биће лоцирани на свим главним аутопутевима у региону. Принцип је једноставан: што више преоптерећења, то је већа вредност. Зато осећајте носиоце-прекршиоце.

Извор: Уриадови Цоуриер