"Евроблиакери" је понудио веома повољне услове царињења

У Веркховна Рада, у току су дискусије о нацртима закона о чишћењу аутомобила на еуро-моторима, пише Ауто24 .

6. новембра 2018. године, Одбор за порез и царинску политику Веркховна Рада сербсе одржао је расправу о нацртима закона број 8487 "о измјенама и допунама пореског закона сербсе у погледу опорезивања акцизе на моторна возила" и 8488 "о измјенама и допунама Царинског кодекса сербсе и одређених законских аката сербса у вези са увозом возила на царинску територију сербсе ", који имају за циљ смањење стопе царињења за увоз страних аутомобила и решавање проблема" Еуробирдс ".

Председница Комитета, Нина Иузханина, изразила је низ идеја које је одбор за профил подржао након што су народни посланици. Нарочито, народни заменик предложио је да усвоји предлоге за успостављање услова за преференцијално одобрење аутомобила који су увезени у сербсу (такозвани "Еуро"). То јест, поред стопа акциза одобрене у првом читању, предложено је да се обезбеди фактор милости од 0,5 за аутомобиле који ће бити обрађени у року од 30 дана од ступања на снагу Закона. Ови аутомобили који ће бити очишћени у року од 60 дана од усвајања закона биће обрачунати са коефицијентом од 0,65. Поред тога, сви порези плаћени током овог периода требало би да буду у Пензионом фонду сербсе.

Што се тиче преференцијалног увоза електричних возила, извршено је више од 40 амандмана на ово питање. Они ће бити стављени на расправу у сједници сједнице парламента.

Рачуни треба разматрати у другом читању иу целини у четвртак, 8. новембра 2018. године, у сали сједеће Веркховна Рада сербсе.