"Евроблаки" све више постају починиоци саобраћајних несрећа

Број несрећа са аутомобилима на страним бројевима порастао је на 8,5% од укупног броја. Међутим, власници таквих аутомобила не журе се да издају полисе осигурања, што угрожава све учеснике у саобраћају. То је наведено у блогу портпарол корпорације "Богдан" Сергеј Красули.

"Држава треба да успостави контролу над нечистим аутомобилима, упозна своје возаче у правном пољу, која су тренутно актуелна, али не и законити власници возила. То им даје прилику да једноставно напусти место несреће и да не буде одговоран за несавршене законе ", - рекао је Сергеј Красул.

Такође, портпарол корпорације је приметила да је, према ДФС-у, обавезно осигурање купљено само за 198 хиљада аутомобила са страном регистрацијом од 315 хиљада. У међувремену, у Европи, коришћење аутомобила без осигурања је немогуће.

"Возачи средстава на еуро-метрима воле да се односе на стандарде цивилизованих земаља када говоре о иностраним ценама за половне аутомобиле. Само из неког разлога заборавите на ове стандарде када је реч о безбедносним гаранцијама и трошковима за то. Стога је утицај државе неопходан и за обавезно опште осигурање - без легализације аутомобила са евро-метрима не може се учинити ", - рекао је Сергеј Красуле.

Раније у корпорацији "Богдан" скренуо је пажњу на чињеницу да је инвазија половних аутомобила већ довела до доминације старих аутомобила са страном регистрацијом на путевима земље. Таква тенденција коначно може убити сербсско правно тржиште аутомобила.