Именовани брендови који чине најсигурније аутомобиле

Независна ИИХС организација, заснована на резултатима тестирања судара, оцијенила је нове аутомобиле на америчком тржишту. Листа најбезбеднијих је скоро у потпуности састављена од страних модела.

Топ љествици Топ Сафети Пицк + из ИИХС-а ове године добила је 30 модела, док је прошла само 15. А ово је тим више што су стручњаци ове године пооштрили захтјеве за тестирање и процјену сигурности возила. Поред тридесет најбољих, постоји још 17 модела који нису достигли потребну количину бодова, како би постали одлични, због ниских процена оптике.

Топ Сафети Пицк и Топ Сафети Пицк + награде су добили Хиундаи модел. Велика већина од 30 аутомобила су јапански и корејски брендови. Листа најбољих су Мерцедес, БМВ и Ауди, али, што је чудно, нема Волво модела. ИИХС тврди да је то зато што Волво нема резултата у једном од тестова.

Од свих аутомобила представљених на америчком тржишту америчких брендова, само је Цхрислер Пацифица успео да добије титулу Топ Сафети Пицк-а. Прошле године, овај модел је добио исту разлику. И овде је чудно да Тесла није могао чак ни узети Топ Сафети Пицк, а камоли плус.

Комплетна листа најбезбеднијих аутомобила 2018. доступна је на интернет страници ИИХС-а.

Извор: Ауто 24