сербсски произвођач аутомобила планира да освоји европско тржиште

Највећи произвођач аутобуса у сербси, Еталон Цорпоратион, планира да почне да продаје своје међуградске аутобусе на основу еколошког стандарда Еуро 6 на европском тржишту у другом кварталу 2019. године. То је на конференцији за новинаре у УНИАН изјавио предсједник корпорације "Еталон" Владимир Бутко.

"Настављамо да радимо у нашем аутобусу на основу еколошког стандарда Еуро-6. Наши планови да завршимо сертификацију што је пре могуће у нашој земљи. Добијање сертификата за европска тржишта касни, а очекујемо да ће се добити у фебруару ... Мислим да ће у другом кварталу 2019. године продаја почети на европском тржишту. Већ смо потписали споразум са пољским, чешким и словачким компанијама. Они тврде да већ постоје превозници који су спремни да купе овај аутомобил, "рекао је Бутцо, додајући да је цена аутобуса Еталон за стандард Еуро 6 107,5 хиљада еура, док се аутобус са истим карактеристикама у Европи продаје за 150 хиљада евра. Према његовим ријечима, ова компанија је ове године развила и произвела узорак 12-метарског аутобуса, који планирају продати за 170 милиона долара.

Бутцо је говорио о плановима за проширење продаје и оптимизацију рада корпорације за 2019. годину.

"Тржиште аутобуса у сербси је. Годину дана је доведено до хиљаду коришћених аутобуса. Такодје треба да искористимо овај сегмент, и за ову сврху од нове године креирамо одељење продаје. Он ће помоћи нашим трговачким кућама да продају транспорт и компоненте. Такође се фокусирамо на смањење трошкова. Имамо интерну структуру која ће мјесечно пратити административне и транспортне аспекте како би се смањили трошкови. Ту је и питање очувања енергије. Имамо много отпада од гвожђа. Стога купујемо опрему која ће нам омогућити производњу разних алата од металног отпада. То ће дати добар додатни приход, ”- рекао је он.

Према речима Бутке, у протеклој години почело се са радовима на изградњи новог сликарског комплекса у Цхернихив Аутомобиле Плант.

"Овај комплекс ће направити турска компанија. Дизајн је већ у току ”, рекао је он.

Председник корпорације је нагласио да корпорација наставља да подржава социјалне програме.

"У Одеси имамо вртић, ау Коблеву спортски дечији камп" Бригантине "наставља да ради за 240 места", рекао је он.

Бутко је такође напоменуо да у сербси тренутно не постоји апсолутно никакво позајмљивање индустрији машина, што негативно утиче на индустрију. "Банке кажу да кредитирају, али ја бих волела да погледам те срећнике. Можда пољопривреда, али само оне које показују милијарде или милионе профита “, рекао је он.