сербсски произвођач аутомобила припрема технолошке новине

У предузећима концерна Еталон сада раде на увођењу мотора еколошког стандарда Еуро 6, развоја електричних аутобуса и дизајна трамваја.

Ово је пријављено од стране Вашег МАШИНА у односу на Национални индустријски портал .

"Настављамо да радимо на нашим аутобусима на основу еколошког стандарда" Еуро 6 ". Наши планови да завршимо сертификацију што је пре могуће већ су се догодили у нашој земљи. Добијање сертификата за европске земље касни, очекујемо да ће се добити у фебруару ... Мислим да ће у другом кварталу 2019. године продаја почети на европском тржишту. Већ смо потписали споразум са пољским, чешким и словачким компанијама које су спремне за куповину наших аутомобила “, рекао је Владимир Бутко.

Према његовим речима, цена "Стандард" аутобуса по стандарду Еуро 6 је око 107,5 хиљада евра, док сличан аутобус европске производње кошта око 150 хиљада евра.

"Аистра" А122.10 - то је већ други аутобус велике класе, који се развио и развио у корпорацији "Еталон". У 2010. години корпорација је увела 10,7 метара полу-суб-градски аутобус БАЗ-А111.10 "Камилица". Међутим, током осам година корпорација је успела да произведе и прода само десетак аутобуса овог модела.

Валерии Куптсов, потпредседник корпорације Еталон, такође је рекао о плановима за покретање тролејбуса са аутономним ударцем од око 30 километара 2019. године. Осим тога, планови корпорације да започну производњу електричних аутобуса. Могуће је да ће електрични аутобуси бити произведени у сарадњи са кинеском фирмом Схангхаи Аовеи Тецхнологи Девелопмент Цо., Лтд, чији су представници посетили Цхернигову фабрику аутомобила Еталон корпорације у лето ове године. На основу тела 12-метарског нископодног аутобуса у фабрици, планирано је и да се развије тросмерни аутобус и тролејбус, дужине 15 метара, као и зглобни 18-метарски модел.

"Сада производимо тролејбусе. Следећи корак је колица са резервом аутономног рада. Мислим да ће се појавити у првој половини 2019. године. Следећи корак је електрични аутобус. Пре две године смо почели преговоре. Чим постоји озбиљна потражња за тржиштем - ми ћемо бити спремни за то ", - рекао је Валери Куптсов.

Поред производње аутобуса, тролејбуса и електричних аутобуса, Еталон Цорпоратион у 2019. години планира свој деби у производњи трамваја.

Укупно, корпорација Еталон сада укључује 21 предузеће, укључујући два погона за склапање аутомобила (у Бориспилу и Чернигову), постројење за карданске осовине "сербсски кардан" и фабрику ковачница Цхернихив. Корпорација Еталон такође има своје истраживачке и развојне јединице које се налазе у Лвиву. Ово је подружница Института за истраживање аутомобилског инжењерства доо Чернигов Автозавод. Тим висококвалификованих инжењера бави се пројектовањем нове аутомобилске опреме као и електричног транспорта.