Пронађен је једини меморисани ЛуАЗ у каросерији комбија

ЛуАЗ-969Ф је потпуно обновљен и сада изгледа потпуно ново.

Јединствену копију совјетског ЛуАЗ комбија пронашли су и поправили ентузијасти. Дизајнерски биро Смирнова успио је пронаћи и обновити јединствени комби ЛуАЗ 969В "Волин", који је преживио у једном примјерку, пише ТМ .

Експериментални узорци ЛуАЗ вагона направљени су у Лутску 1967. Аутомобили су имали погон само на предњим точковима и сматрају се првим серијским аутомобилима домаћег развоја на предњем погону.

Ријетка изведба у тијелу вагона била је намијењена за пријевоз до 400 кг терета на путевима са асфалтним покривањем. У суштини, ЛуАЗ је припремао такмичара за чувену "питу" - аутомобил ИЗХ "Москвицх". Међутим, ЛуАЗ никада није примио комби из Лугана.

Иако је неко време терет "Луазик" користио у совјетској трговини за испоруку разних роба. Почетком седамдесетих година прошлог века, фабрика је произвела око 7.000 ЛуАЗ-969В са погоном на предњим точковима, од којих је не више од 3000 било у верзији са потпуно металним вагоном.

Под хаубом ЛуАЗ је инсталиран четвороцилиндрични мотор запремине 887 кубних центиметара. Мотор је развио снагу од само 33 коњске снаге, али је био довољан да убрза аутомобил тежине 820 кг до 75 км / х.