Јефтини електрични аутомобили из Грузије могу "поплавити" сербсу

Недавно је Аутоцентре извештавао о младом и амбициозном шведском стартупу Унити Сведен АБ и њиховом првом развоју - компактном електричном Унити Оне.

По величини, новина је нешто супериорнија у односу на Ренаулт Твизи, али може примити исте двије одрасле особе. Међутим, распон, захваљујући батерији од 26 киловата, је много већи и износи 240 км. За градско електрично возило то је више него довољно.

Електрични мотор 163 КС омогућава (у спортском режиму) убрзавање до 80 км / х за само 3,5 секунде. Максимална брзина - 130 км / х.

Шта је Грузија овде? У почетку, планирање је планирано у шведском граду Ландскрону уз подршку партнера из Сиеменса, Нвидије и БоргВарнера. Сада ће производња Унити Оне бити пребачена у Грузију.

Између младих почетника и грузијске инвестиционе компаније Силк Роад Гроуп потписали су релевантне документе о принципима "развоја заједничког пројекта за производњу електричних возила у Грузији и договора о сферама копродукције".

Сарадња се одвија у оквиру државног пројекта, према којем је одлучено да се око 90% постојеће флоте замијени електричним возилима у Грузији у наредних 10 година. Ово је олакшано и преференцијалним пореским режимом за куповину приватног транспорта који је еколошки прихватљив.