5 ретких аутомобила које је тешко купити данас

Тренутно је најтеже пронаћи модификације аутомобила који су пуштени у СССР за специјалне услуге или за извоз. Након отказивања, аутомобили за специјалне услуге су продати радницима ових објеката, а затим су отишли ​​при руци. Извозне машине су се такође вратиле на територију СССР-а. Много је најава о продаји возила за поновни извоз, али газета.уа је био ТОП-5 аутомобил у СССР-у, који је сада веома тешко купити.

ВАЗ-21019. Овај модел је креиран за специјалне услуге. Мотор од само 1,3 литре развио је снагу од 120 коњских снага. Ово је постигнуто захваљујући мотору ротора. Имао је прилично мали ресурс, али није био важан за обавештајне службе СССР-а. Напољу се аутомобил не разликује од обичног новчића, тако да је 21019 идеалан за заверу. Такође, коришћена је ротирајућа "пени" у саобраћајној полицији. Максимална брзина - 180 км / х.

ГАЗ-24-24. Ово је још један "надокнада" за специјалне услуге. Волга такође изгледа као базни ГАЗ-24. На посебној верзији ГАЗ је инсталирао серво управљач, други мењач са три брзине аутоматског мењача и електрану сличну ГАЗ-13 "Галеб" - алуминијумски горњи вентил В-облик 8-цилиндрични мотор ЗМЗ-2424 са радним волуменом од 5530 цм3, капацитета 195 то витх. Аутомобил, као много лакши "пени", убрзао је до 180 км / х.

Волга М24Д Бреак. Опција "Волга", која је направљена у Белгији. Сцалдиа-Волга СА је заједничка совјетско-белгијска компанија основана за продају, сервисирање и монтажу совјетских путничких аутомобила у земљама Бенелукса. Компанија је регулисала производњу аутомобила ГАЗ дизел моторима. Сада је тешко купити оригинални Сцалдиа са дизел мотором.

ГАЗ-14 "Галеб" је совјетски представник аутомобила велике класе ручног склапања. Направљене су од 1977. до 1988. године. Свеукупно је 1.100 аутомобила овог модела пуштено у погон. "Четрнаест" је много теже пронаћи него ГАЗ 13 "Галеб". Постоје људи који успеју да пронађу моторе из ГАЗ-а 13 како би их ставили на Волгу и направили "улов".

ГАЗ 21 "Волга" је прво издање. На "Волги" прве серије, одмах се налази петокрака звезда и три хоризонталне хромиране шипке. Модел са овом ретком радијаторском решетком пуштен је тек две године - од 1956. до 1958. године. Овај модел је чак и уграђивао аутоматски мењач, али због тешке ситуације у земљи није било квалификоване службе за такву иновацију, па је фабрика произвела само 700 аутомобила са "аутоматском машином".