Богдан Моторс предао Оружаним снагама следећу серију аутомобила

Черкашка фабрика за монтажу аутомобила Богдан Моторс је у августу ове године послала више од сто јединица аутомобилске опреме у Оружане снаге сербсе. Испорука је извршена у оквиру имплементације наредбе о одбрани државе 2018. Ова серија опреме обухвата рефурбиране санитарне аутомобиле Богдан 2251 и камиони Богдан 6317.

Санаторијум "Богдан 2251", модел 2018, ревидиран је у сарадњи са војним лекарима на захтев Министарства одбране сербсе. Конкретно, војска је поново размотрила услове за опрему кабине возача и медицинске КУНГ-у аутомобилу, што је омогућило да се у унутрашњости медицинске јединице измене унутрашњост медицинске јединице, што би војницима омогућило угоднији боравак у обављању задатака.

Важне иновације су промењене на предњу страну аутомобила, као и инсталирање светлосних сигнала на крову и на бочним странама аутомобила.

Побољшања нису пролазила и средина аутомобила. Имплементирани су нови механизми за фиксирање носа у средњем КОНГ-у, посебно су шине сада погодне за домаће и НАТО узорке.

Богдан 6317 је модерно вишенаменско возило опремљено снажним шестоцилиндричним турбо пуњачем ВеицхаиПовер са радном запремином од 9,7 литара и снагом од 380 КС. Употреба ових мотора омогућила је сербсским произвођачима да значајно побољшају динамичке и перформативне карактеристике аутомобила, као и да одбију компоненте руске производње.

Камион је у стању да убрза до 85 км / х са оптерећењем од 11 тона и има распону од 1.447 км. Аутомобил може носити 50 људи у опремљеном телу, вуче приколице са свим врстама путева са тврдим и покривачем земље, као и офф-роад. Сваком таквом возилу добија гаранција од 10 година од произвођача.

Подсећамо да је овогодишња парада у част Дана независности у механизованој колони представљена комплексом артиљеријског управљања ватром једног од артибригата сербсских оружаних снага, постављеног на новом вишенаменском терену ван возила Богдан 2351.