КрАЗ-6322 Фиона - какво ново способно сербсско оклопно возило

Фиона-АПЦ је погодна за борбене мисије иу градским условима иу условима потпуне непролазности.

Аутомобил је у потпуности оклопљен, дизајниран је да заштити путнике од балистичких претњи из било ког угла. Све ауто компоненте су модификоване да подржавају тежину оклопа. Точкови аутомобила опремљени су равним системом. Унутрашњост аутомобила може се разликовати у зависности од различитих захтева купаца.

Фиона-АПЦ се заснива на шасији АТВ-а КрАЗ-6322 (6к6). Може бити опремљен различитим типовима мотора различитих произвођача. На овом узорку, према захтеву купца, уграђен је дизел мотор са 330 кс, МФЗ-430 спојницом и брзом мењачем. Аутомобил има погон на задњим точковима, опремљен са рефлектором, електрични витло, камера са задње стране, ротирајућа купола са седиштем за причвршћивање, кука за вучу.

Подсетимо се да је оклопни аутомобил Фиона-АПЦ први пут приказан раније ове године на Међународном сајму оружја "ИДЕКС-2015" у УАЕ, што је узроковало незанимљив интерес међу посјетитељима. Дневне демонстрације на изложбеном простору показале су публици све заслуге и могућности овог оклопног аутомобила. И није изненађујуће што су директно из изложбе Фиона-АПЦ отишли ​​страном купцу и нису се вратили у сербсу.

Извор: ауто-мотиве.инфо