У 2019, супертанк ће бити пуштен у сербси

Док су у сербси, лидери "Оплота" и "Булата", али они могу покретати нову технологију, каже Данас .

Харков Дизајн Биро за машиноградњу. Морозова развија тенк који ће надмашити познате способности Т-64БВ "Булат", али ће се појавити идуће године. Шеф Централно оклопне команде оружаних снага сербсе генерал-мајор Јуриј Мелник рекао је Министарству одбране.

Према његовим речима, главни циљ дизајнера је сакупљање вредног тенка за што је могуће мање новца и за кратко време.

"Т-64БВ је наш главни резервоар, обезбеђени су трупама, танким бригадама. Ја сам више пута нагласио да је постојао мишљење пре око десет година, јер је "Булат" последња модернизација и све. Али, како пракса показује употребу ових машина, он има прилично велики потенцијал за надоградњу. Данас у Харковском дизајнерском бироу машинске зграде. Морозов врши истраживање и развој, а следеће године имамо аутомобил који ће, према својим борбеним својинама, премашити својства резервоара Булат - како у погледу сигурности и мобилности.

Радови се обављају сложеним методом - на мобилности, на унапређењу система преноса мотора, комуникационих система, навигације и система управљања оружјем. Главни задатак модернизације је да направи поуздан модел за малу количину новца и за кратко време ", рекао је Мелник.

Генерални секретар је напоменуо да постоје и развојна истраживања и развој у вези с заменом увоза компоненти резервоара Оплот.