Правила о приватности

Предговор

Пре свега, ми (алтернативе.ме) озбиљно схватамо приватну природу ваших личних информација.

У наставку дајемо неке корисне информације о томе како третирамо информације и користимо друге интеграције трећих страна. Молимо вас да пажљиво прочитате ово обавештење.

Статистика употребе

Користимо Гоогле Аналитицс за агрегиране статистике о посетиоцима наше веб локације. Додали смо функцију "анонимизе-ИП" коду за праћење како бисмо били сигурни да се у овом процесу не прикупљају лични подаци.

Друштвени медији

Уградили смо Фацебоок и Твиттер тимелине, као и ИоуТубе видео снимке, на нашу веб страницу. Зато будите информисани да те компаније, називајући Фацебоок, Твиттер и Гоогле, користе информације које сте посетили нашој веб страници. Ако желите да им отежате да вас прате, можда ћете желети да се одјавите са ових услуга када их не користите директно.

Цоокиес

Чак и ако вам медији могу дати други утисак, колачићи сами по себи нису зли. Колачићи се не користе само за праћење људи на интернету, већ и за пружање корисних услуга на самој веб локацији. А ово је врста колачића које користимо. Нема разлога за бригу :)

Огласи

Можемо приказати огласе на овој страници да бисмо финансирали наше трошкове сервера, али ипак, не користимо интеграцију огласа треће стране која би могла да пропушта вашу приватност другима.

1. Преглед заштите података

Генерал

Следи једноставан преглед онога што се дешава са вашим личним подацима када посетите наш сајт. Лични подаци су сви подаци са којима можете бити лично идентификовани. Детаљне информације о теми заштите података могу се наћи у нашој политици приватности која се налази у наставку.

Прикупљање података на нашем сајту

Ко је одговоран за прикупљање података на овој веб страници?

Податке прикупљене на овом веб сајту обрађује оператер веб-локације. Подаци о контакту оператера могу се наћи у правном обавештењу на вебсајту.

Како прикупљамо ваше податке?

Неки подаци се прикупљају када нам их доставите. То би, на примјер, могло бити податак који уносите у контактни образац.

Остали подаци се аутоматски прикупљају од стране наших ИТ система када посјетите веб страницу. Ови подаци су првенствено технички подаци, као што су прегледач и оперативни систем који користите или када сте приступили страници. Ови подаци се прикупљају аутоматски чим уђете на наш сајт.

За шта користимо ваше податке?

Дио података се прикупља како би се осигурало правилно функционирање веб странице. Други подаци могу се користити за анализу начина на који посјетитељи користе веб-локацију.

Која права имате у вези са својим подацима?

Увек имате право да бесплатно затражите информације о вашим ускладиштеним подацима, његовом пореклу, његовим примаоцима и сврси прикупљања података. Такође имате право да захтевате да се исправи, блокира или обрише. Можете нас контактирати у било ком тренутку користећи адресу наведену у правном обавештењу ако имате додатна питања о питању приватности и заштите података. Наравно, можете поднети жалбу и надлежним регулаторним органима.

Аналитика и алати треће стране

Приликом посјете нашој веб страници могу се направити статистичке анализе вашег понашања у сурфању. То се првенствено дешава помоћу колачића и аналитике. Анализа вашег понашања у сурфовању је обично анонимна, тј. Нећемо моћи да вас идентификујемо из ових података. Можете да се успротивите овој анализи или да је спречите тако што не користите одређене алате. Детаљне информације можете наћи у следећој политици приватности.

Можете се успротивити овој анализи. У наставку ћемо вас информисати о томе како да искористите своје могућности у овом погледу.

2. Опште информације и обавезне информације

Обавештење о страни која је одговорна за овај веб сајт

Страна која је одговорна за обраду података на овој веб-локацији је:

тобиескрамбс ГмбХ
Маргаретенстраßе 46
20357 Хамбург
Контакт: Вицтор Тобиес

Телефон: +49 40/43289245
Емаил: вицтор@тобиескрамбс.цом

Одговорна страна је физичко или правно лице које самостално или заједно са другима одлучује о намјени и начину обраде личних података (имена, адресе е-поште и сл.).

Опозив ваше сагласности за обраду ваших података

Многе операције обраде података су могуће само уз вашу изричиту сагласност. Можете опозвати вашу сагласност у било ком тренутку са будућим ефектом. Довољно је неформално слање е-маила. Обрађени подаци пре него што примимо ваш захтев и даље могу бити законски обрађени.

Право на подношење жалби регулаторним властима

Ако је дошло до кршења закона о заштити података, погођена особа може поднијети жалбу надлежним регулаторним тијелима. Надлежни регулаторни орган за питања везана за законодавство о заштити података је службеник за заштиту података у њемачкој држави у којој је сједиште наше компаније. Списак службеника за заштиту података и њихови контакт подаци могу се наћи на следећем линку: хттпс : //ввв.бфди.бунд.де/ДЕ/Инфотхек/Ансцхрифтен_Линкс/ансцхрифтен_линкс-ноде.хтмл .

Право на преносивост података

Имате право да се подаци које обрађујемо на основу вашег пристанка или испуњења уговора аутоматски достављају вама или трећој страни у стандардном, машински читљивом формату. Ако вам је потребан директан пренос података другој одговорној страни, то ће бити учињено само у мјери у којој је то технички изведиво.

ССЛ или ТЛС енкрипција

Овај сајт користи ССЛ или ТЛС енкрипцију из безбедносних разлога и за заштиту преноса поверљивог садржаја, као што су упити које сте нам послали као оператор сајта. Шифрирану везу у адресној линији прегледача можете препознати када се она промени са "хттп: //" на "хттпс: //" и икона закључавања се приказује у адресној траци вашег прегледача.

Ако је ССЛ или ТЛС енкрипција активирана, подаци које нам пренесете не могу бити прочитани од стране трећих лица.

Информације, блокирање, брисање

Као што је дозвољено законом, имате право да у сваком тренутку добијете бесплатне информације о било којим вашим личним подацима који се чувају, као ио његовом пореклу, примаоцу и сврси због које је обрађен. Такође имате право да се ти подаци исправљају, блокирају или бришу. Можете нас контактирати у било ком тренутку користећи адресу наведену у нашем правном обавештењу ако имате додатна питања на тему личних података.

Супротстављање промотивним порукама е-поште

Овим путем изричито забрањујемо кориштење контакт података објављених у контексту захтјева за правном обавјешћивању на веб страници у вези са слањем промотивних и информативних материјала који нису изричито затражени. Оператор сајта задржава право да предузме одређене правне радње ако се прими нежељени рекламни материјал, као што је нежељена пошта.

3. Прикупљање података на нашем сајту

Цоокиес

Неке од наших веб страница користе колачиће. Колачићи не штете вашем рачунару и не садрже вирусе. Колачићи помажу да наша веб страница буде једноставнија, ефикаснија и сигурнија. Колачићи су мали текстуални фајлови који се чувају на рачунару и чувају у вашем претраживачу.

Већина колачића које користимо су такозвани "колачићи сесије". Они се аутоматски бришу након ваше посете. Остали колачићи остају у меморији вашег уређаја док их не избришете. Ови колачићи омогућавају препознавање вашег прегледача приликом сљедеће посјете веб-локацији.

Можете подесити ваш прегледник да вас обавести о коришћењу колачића, тако да можете одлучити од случаја до случаја да ли ћете прихватити или одбити колачић. Алтернативно, Ваш претраживач може бити конфигуриран тако да аутоматски прихваћа колачиће под одређеним увјетима или да их увијек одбија, или да аутоматски брише колачиће приликом затварања прегледника. Онемогућавање колачића може ограничити функционалност ове веб локације.

Колачићи који су неопходни за омогућавање електронских комуникација или за пружање одређених функција које желите да користите (као што је корпа за куповину) чувају се у складу са чл. 6 став 1, слово ф ДСГВО. Оператор сајта има легитиман интерес за складиштење колачића како би осигурао оптимизирану услугу без техничких грешака. Ако су и други колачићи (као што су они који се користе за анализу вашег понашања у сурфовању) такође похрањени, они ће се третирати одвојено у овој политици приватности.

Датотеке дневника сервера

Добављач веб сајта аутоматски прикупља и чува информације које нам ваш претраживач аутоматски шаље у "сервер лог фајл". Су:

 • Врста претраживача и верзија прегледача
 • Користи се оперативни систем
 • УРЛ препоруке
 • Име хоста рачунара који приступа
 • Време захтева сервера
 • ИП адреса

Ови подаци неће бити комбиновани са подацима из других извора.

Основа за обраду података је чл. 6 (1) (ф) ДСГВО, који дозвољава обраду података ради испуњења уговора или за предузимање мера које претходе уговору.

Регистрација на овом сајту

Можете се регистровати на нашем сајту да бисте приступили додатним функцијама које су овде понуђене. Улазни подаци ће се користити само у сврху коришћења одговарајућег сајта или услуге за коју сте се регистровали. Обавезне информације које се траже приликом регистрације морају бити достављене у потпуности. У супротном ћемо одбити вашу регистрацију.

Да бисмо вас информисали о важним променама као што су оне у оквиру нашег сајта или техничких промена, користићемо адресу е-поште наведену приликом регистрације.

Ми ћемо обрадити податке достављене током регистрације само на основу вашег пристанка по чл. 6 (1) (а) ДСГВО. Можете опозвати вашу сагласност у било ком тренутку са будућим ефектом. Довољно је неформално слање е-маила. Обрађени подаци пре него што примимо ваш захтев и даље могу бити законски обрађени.

Наставићемо да чувамо податке прикупљене током регистрације докле год останете регистровани на нашем веб сајту. Периоди законског задржавања остају непромијењени.

Регистрација са Фацебоок Цоннецт

Уместо да се директно региструјете на нашем сајту, можете се регистровати и преко Фацебоок Цоннецт-а. Ову услугу пружа Фацебоок Иреланд Лимитед, 4 Гранд Цанал Скуаре, Дублин 2, Ирска.

Ако се одлучите да се региструјете на Фацебоок Цоннецт-у и кликнете на дугме "Логин витх Фацебоок" или "Цоннецт витх Фацебоок", аутоматски ћете бити преусмерени на Фацебоок платформу. Тамо се можете пријавити са својим Фацебоок корисничким именом и лозинком. Ово ће повезати ваш Фацебоок профил са нашом веб страницом или услугама. Овај линк нам даје приступ подацима похрањеним на Фацебооку. Укључујући посебно:

 • Фацебоок наме
 • Слика профила за Фацебоок
 • Фацебоок цовер пицтуре
 • Адреса е-поште достављена Фацебоок-у
 • Фацебоок ИД
 • Фацебоок фриендс
 • Фацебоок Ликес
 • Рођендан
 • Род
 • Цоунтри
 • Језик

Ови подаци ће се користити за подешавање, пружање и прилагођавање вашег налога.

За више информација, погледајте Услове коришћења и Политику приватности за Фацебоок. Ове се могу наћи на хттпс://де-де.фацебоок.цом/абоут/приваци/ и хттпс://ввв.фацебоок.цом/легал/термс/ .

Остављање коментара на овом сајту

Ако користите функцију коментара на овом сајту, време када сте направили коментар и ваша адреса е-поште ће бити сачувани заједно са вашим коментаром, као и ваше корисничко име, осим ако не постављате анонимно.

Чување ИП адресе

Наша функција за коментаре чува ИП адресе оних корисника који објављују коментаре. Будући да не проверавамо коментаре на нашем сајту пре него што они иду уживо, потребне су нам ове информације да бисмо могли да наставимо са радњама због незаконитог или клеветничког садржаја.

Претплата на феед коментара

Као корисник ове странице, можете се пријавити за примање фееда коментара након регистрације. Ваша е-адреса ће бити проверена са е-маилом за потврду. Можете се одјавити са ове функције у било ком тренутку кликом на линк у е-порукама. Подаци који се достављају када сте се претплатили на феед коментара ће бити избрисани, али ако сте нам ове податке послали у друге сврхе или негдје другдје (као што је претплата на невслеттер), они ће бити задржани.

Колико дуго се чувају коментари

Коментари и придружени подаци (нпр. ИП адреса) се чувају и остају на нашем сајту све док садржај који је коментарисан није у потпуности избрисан или се коментари морају уклонити из правних разлога (клевета, итд.).

Правни основ

Коментари се чувају на основу вашег пристанка по чл. 6 (1) (а) ДСГВО. Можете опозвати вашу сагласност у било ком тренутку са будућим ефектом. Довољно је неформално слање е-маила. Обрађени подаци пре него што примимо ваш захтев и даље могу бити законски обрађени.

4. Друштвени медији

Дељење садржаја путем додатака (Фацебоок, Гоогле + 1, Твиттер, итд.)

Садржај наших страница може се дијелити на другим друштвеним мрежама као што су Фацебоок, Твиттер или Гоогле+. Ова страница користи алат "Схарифф" од стране ц'т. Овај алат успоставља директан контакт између мрежа и корисника тек након што корисници кликну на један од ових гумба.

Овај алат не преноси аутоматски корисничке податке на операторе ових платформи. Ако су корисници пријављени у једну или више друштвених мрежа, тастери Лике, +1 и Схаре за Фацебоок, Гоогле + 1, Твиттер, итд. Ће приказати прозор са информацијама у којем корисник може да уређује текст пре слања. .

Наши корисници могу да деле садржај ове странице на друштвеним мрежама без да њихови провајдери креирају профиле понашања корисника.

5. Аналитика и оглашавање

Гугл анализе

Ова веб страница користи Гоогле Аналитицс, услугу веб аналитике. Њиме управља Гоогле Инц., 1600 Ампхитхеатер Паркваи, Моунтаин Виев, ЦА 94043, САД.

Гоогле Аналитицс користи такозване "колачиће". То су текстуалне датотеке које се чувају на вашем рачунару и које омогућавају анализу коришћења веб сајта. Информације које генерише колачић о вашем коришћењу овог веб сајта се обично преносе на Гоогле сервер у САД и чувају тамо.

Колачићи услуге Гоогле Аналитицс чувају се на основу чл. 6 (1) (ф) ДСГВО. Оператор сајта има легитиман интерес да анализира понашање корисника како би оптимизовао и своју веб локацију и своје оглашавање.

ИП анонимизација

Активирали смо ИП анонимизацију на овој веб страници. Ваша ИП адреса ће бити скраћена од стране Гоогле-а у оквиру Европске уније или других страна Споразума о Европском економском простору пре слања у Сједињене Државе. Само у изузетним случајевима пуна ИП адреса шаље се на Гоогле сервер у САД и тамо се скраћује. Гоогле ће користити ове информације у име оператера ове веб странице за процјену вашег кориштења веб странице, за састављање извјештаја о активностима на веб-локацији и за пружање других услуга везаних за активност веб-локације и кориштење Интернета за оператера веб-локације. ИП адреса коју ваш прегледач преноси као део Гоогле аналитике неће се спојити са другим подацима које поседује Гоогле.

Додатак за прегледач

Можете спречити да се ови колачићи складиште одабиром одговарајућих поставки у прегледачу. Међутим, желимо да истакнемо да то може значити да нећете моћи да уживате у пуној функционалности овог веб сајта. Такође можете да спречите да се подаци које генеришу колачићи о вашем коришћењу веб сајта (укључујући и вашу ИП адресу) прослеђују Гоогле-у, као и да их Гоогле обради, преузимањем и инсталирањем додатка за прегледач који је доступан на следећем линку: хттпс://тоолс.гоогле.цом/длпаге/гаоптоут ? хл=ен .

Одбијање прикупљања података

Можете да спречите прикупљање података од стране Гоогле Аналитицс кликом на следећи линк. Колачић за искључивање ће бити подешен да спречи прикупљање података о будућим посетама овом сајту: Онемогући Гоогле Аналитицс .

За више информација о томе како Гоогле Аналитицс управља корисничким подацима, погледајте Гооглеову политику приватности: хттпс : //суппорт.гоогле.цом/аналитицс/ансвер/6004245 ? хл=ен .

Вањска обрада података

Ми смо склопили уговор са Гооглеом за оутсоурцинг наше обраде података и у потпуности примијенили строге захтјеве њемачких органа за заштиту података када користимо Гоогле Аналитицс.

Гоогле АдСенсе

Овај сајт користи Гоогле АдСенсе, услугу за укључивање реклама од Гоогле Инц. ("Гоогле"). Њиме управља Гоогле Инц., 1600 Ампхитхеатер Паркваи, Моунтаин Виев, ЦА 94043, САД.

Гоогле АдСенсе користи такозване "колачиће", који су текстуалне датотеке похрањене на вашем рачуналу које омогућују анализу начина на који користите веб-локацију. Гоогле АдСенсе такође користи такозване веб беацонс (невидљиве графике). Путем ових веб беацона, информације као што је саобраћај посетилаца на овим страницама могу се проценити.

Информације које генеришу колачићи и веб беацони које се односе на ваше коришћење овог веб сајта (укључујући вашу ИП адресу) и испоруку рекламних формата, преносе се на Гоогле сервер у САД и чувају тамо. Ове информације могу се пренети од Гоогле-а уговорним странама Гоогле-а. Међутим, Гоогле неће објединити вашу ИП адресу са другим подацима које сте ускладиштили.

АдСенсе колачићи се складиште на основу чл. 6 (1) (ф) ДСГВО. Оператор сајта има легитиман интерес да анализира понашање корисника како би оптимизовао и своју веб локацију и своје оглашавање.

Инсталирање колачића можете спречити тако што ћете у складу са тим подесити софтвер прегледача. Имајте на уму да у овом случају можда нећете моћи у потпуности да искористите све функције овог веб сајта. Коришћењем овог веб сајта пристајете на обраду података који се односе на вас и које је Гоогле прикупио на описани начин и за горе наведене сврхе.

6. Додаци и алати

ЈуТјуб

Наш сајт користи додатке са ИоуТубе-а, којима управља Гоогле. Оператор страница је ИоуТубе ЛЛЦ, 901 Цхерри Аве., Сан Бруно, ЦА 94066, УСА.

Ако посетите неку од наших страница са додатком ИоуТубе, успоставља се веза са ИоуТубе серверима. Овде је ИоуТубе сервер информисан о томе које од наших страница сте посетили.

Ако сте пријављени на ИоуТубе налог, ИоуТубе вам омогућава да директно повежете ваше понашање у прегледању са вашим личним профилом. То можете спречити тако што ћете се одјавити са ИоуТубе налога.

ИоуТубе се користи како би наш сајт био привлачан. Ово представља оправдани интерес у складу са чл. 6 (1) (ф) ДСГВО.

Даље информације о руковању корисничким подацима можете пронаћи у изјави о заштити података ИоуТубе-а под хттпс://ввв.гоогле.де/интл/де/полициес/приваци .

Гоогле Веб Фонтови

За равномерно представљање фонтова, ова страница користи веб фонтове које обезбеђује Гоогле. Када отворите страницу, ваш прегледач учитава потребне веб фонтове у кеш прегледача да би исправно приказао текстове и фонтове.

У ту сврху ваш прегледач мора успоставити директну везу са Гоогле серверима. Гоогле тако постаје свјестан да је нашој веб страници приступљено преко ваше ИП адресе. Употреба Гоогле Веб фонтова врши се у интересу јединствене и атрактивне презентације нашег веб сајта. Ово представља оправдани интерес у складу са чл. 6 (1) (ф) ДСГВО.

Ако ваш прегледач не подржава веб фонтове, ваш рачунар користи стандардни фонт.

Више информација о руковању корисничким подацима можете пронаћи на адреси хттпс://девелоперс.гоогле.цом/фонтс/фак иу Гооглеовој политици приватности на адреси хттпс://ввв.гоогле.цом/полициес/приваци/ .

Гугл мапе

Овај сајт користи услугу Гоогле мапа путем АПИ-ја. Њиме управља Гоогле Инц., 1600 Ампхитхеатер Паркваи, Моунтаин Виев, ЦА 94043, САД.

Да бисте користили Гоогле мапе, потребно је да сачувате своју ИП адресу. Ове информације се генерално преносе на Гоогле сервер у САД и тамо се складиште. Провајдер овог сајта нема утицаја на овај пренос података.

Употреба Гоогле мапа је у интересу да наша веб локација буде привлачна и да олакша локацију мјеста која смо навели на веб страници. Ово представља оправдани интерес у складу са чл. 6 (1) (ф) ДСГВО.

Додатне информације о руковању корисничким подацима можете пронаћи у Гооглеовој изјави о заштити података на адреси хттпс://ввв.гоогле.де/интл/де/полициес/приваци/ .

7. Онлине маркетинг и партнерски програми

Амазон аффилиате програм

Оператори сајта који учествују у партнерском програму ЕУ Амазон. Наше странице садрже рекламе и линкове на сајтове које води амазон.де преко којих можемо зарадити упућивање. Амазон користи колачиће да би пратио поријекло налога. Као резултат тога, Амазон може открити да сте кликнули на аффилиате линк на нашој веб страници.

Чување Амазон колачића је засновано на чл. 6 (ф) ДСГВО. Оператер веб сајта има легитиман интерес за ову услугу јер добија кредит само за препоруцене накнаде ако су постављени.

Да бисте добили више информација о томе како Амазон користи ваше податке, погледајте Амазон политику приватности на хттпс://ввв.амазон.де/гп/хелп/цустомер/дисплаи.хтмл/реф=фоотер_приваци ?ие=УТФ8>=3312401 .