Зашто је у пролеће потребно мењати моторно уље

Када је у питању промена уља у мотору, испоставља се да има пуно возача и не сумњају у процесе настале усред уређаја. На пример, о убрзаном изливу моторног уља у зимском периоду.

Верује се да је довољно да се нафта мења на сваких 10.000 пута или једном годишње. У ствари, ако вам није стало до судбине мотора, ти интервали би се боље смањили.

Најтоплији индикатор, који одражава преостали век мотора и уља - понедјељак. То јест, вријеме на који је мотор радио. Међутим, на километру његовог аутомобила, не видимо сате, већ км километара, па зато немамо појма о правом стању мотора. У међувремену, јединица ради веома често чак и када је аутомобил на месту. Зими је ова разлика између радног времена и времена рада мотора нарочито видљива.

Пре свега због, на примјер, да многи власници угризе аутомобил пре путовања. Чак и они власници аутомобила, који себе сматрају непријатељем загријавања, у стварном животу не прелазе увек увијек на пут одмах након покретања мотора.

Снег је одличан разлог за "организовање" саобраћаја по граду. Иако су аутомобили, ипак, њихови мотори настављају да раде. Истовремено, не треба заборавити да је зимска експлоатација возила много агресивнија него у било које друго доба године.

Још један зимски нијанси, што смањује животни век моторног уља и погоне да га мења у кондензату пролеће - вода у моторном кућишту мотора. Вода се може кондензовати на хладним деловима неогревеног или расхладног средства након вожње мотора и ући у картерни омотач. У исто време постоји и хемијска реакција - хидролиза, која такође смањује извор уља.

Према томе, до пролећа може се испоставити да након зимских преокрета експлоатације, уље више не врши своје функције и мотор се почео интензивно истрошити. У међувремену, власник аутомобила, вођен индексом километраже, чак и не размишља о замени течности. Зато моторно уље треба увек да се промени у пролеће.