Зашто је опасно покретати ауто који је трајао целу зиму?

Снежна и ледена зима и покушаји власти да поврате транспортни систем земље довели су до чињенице да су многи власници аутомобила ходали цијелу зиму, а њихови аутомобили су се претворили у велике трамваје.

Први после хибернације "хибернације" покретање мотора је веома важно за даљњи рад аутомобила.

Аутомобили не раде из више разлога. Није тајна да пуно возача седи за воланом само на почетку врућине и одбија лични превоз зими. Ако је у питању теби, имајте на уму: прво покретање возила након зиме није тако једноставно као што изгледа на први поглед. Пре свега вреди бринути о "срцу" аутомобила - његовом мотору.

Пре него што започнете аутомобил први пут за дуго времена, потребно је да проверите пуњење батерије. Ако сте сигурни у свој радни капацитет, онда покрените мотор без проблема. Међутим, боље је осигурати: помоћ батерији помоћу старт-пуњача. Или га напуните код куће.

Што се тиче самог мотора, вреди проверити квалитет уља, јер губи својства не само од вожње, већ и од времена до времена. Прочитајте више овде: Зашто је у пролеће потребно заменити моторно уље .

Није никаква тајна да се током времена акумулира влага у резервоару за гориво. Због тога, пре почетка старих бензина или дизел горива боље је спојити и допунити са "свежим" горивом.

Такође треба проверити систем хлађења мотора. Само погледајте испод поклопца експанзионе посуде и процените стање и ниво антифриза. Ако се течност не смањи, нема депозита или других загађивача, онда је антифриз погодан за употребу.

Што се тиче покретања мотора, стручњаци препоручују уредно радили, не окрећите стартер више од 10 секунди, немојте гас, а у аутомобилима са механичким мењачем - кликните на педалу квачила.