5 малобројних планираних радова, без којих ће аутомобил дуго трајати

Већина власника аутомобила, док сервисира свој аутомобил, слепо верују да су операције наведене у програму техничке контроле више него довољне за безбједне аутомобиле. Међутим, то није тачно.

За МОТ, на пример, уље се обично мења у мотору. А шта је са течностима у мењачу механике, по правилу, није заинтересовано. Посебно ако произвођач тврди да ЦП не захтева одржавање.

У гарантном периоду стање нафте у ИНЦ-у, "радови", "варијатори" и "аутоматске машине" генерално, скоро нико, укључујући и власнике аутомобила, није заинтересован. Може полако, неприметно, да побегне кроз неки печат. Или у "кутији" акумулираће се превише производа од хабања. Обично се стање течности у КП помиње само када цео чвор одлази из употребе и већ захтева озбиљне поправке. И најчешће се то могло избјећи, замјењујући уље на вријеме.

Дијагнозу кочионог система често игноришу и власници аутомобила. Пажња на њега обично је исцрпљена замјеном јастука, а од ње повремено зависи, ако не и живот и здравље возача и путника, онда сигурност одбојника и тела - бар. Према томе, потребно је периодично проверавати и сервисирати ако је потребно. Најједноставнији преглед је "споро" кочење пода са умереном брзином. На пустом месту на пустом путу, убрзамо до 70-80 км / х и притисните педалу кочнице све до краја. Ако аутомобил не вози истовремено, не "баци" леђа, а интензитет успоравања не изазива питања - све је у реду.

Ако је нешто узбуњиво - морате да идете на службу да бисте разумели.

О периодичној провјери нивоа кочионе течности у резервоару и његовој периодичној замјени такођер заборављају скоро сви власници аута. Иако готово сви аутоекпертс стално говоре о томе.

Али с времена на време проверите да ли ниво течности у управљачу резервоара за воду није сав савјет. Ако не пратите ниво течности, можете запалити његово цурење. Заправо, ово је распрострањен феномен на моделима у којима се алуминијумске цеви користе у систему. У корозивним реагенсима у боји у боји, течност почиње да излази и све се завршава скупим поправком хидро-амп пумпе.

И даље је препоручљиво да се прати и одржава ред, пошто је антикорозивни премаз на дну аутомобила и отворе за вентилацију у вратима. За преглед аутомобила одоздо мора се подићи, а ово је додатни "покрет", који већина власника није у могућности. У међувремену, неочекиване огреботине дна постају епицентар рђе, ако нису благовремено прекривени антикорозивним дасгом. Заузврат, врата се рђују од средине, ако се влажу.