Пет смртоносних грешака приликом замене моторног уља

Чини се да је замена моторног уља већ речено рекла да се не може додати нити одузети. Међутим, и даље постоје власници аутомобила који не знају за овај или онај нијансу ове операције.

Главно питање које се "суочава" највише није посебно доживљено у технологији власника аутомобила - услови замене нафте. Најчешће они верују у аутоматику, што одређује учесталост ове операције у приручнику о раду. Требало би схватити да се ове препоруке обично пишу на основу података добијених током испитивања клупа уља марке, чији су се менаџери могли договорити о испоруци аутотрансформаторских транспортера својих производа. Ауто-власник може такође попунити мотор и било који други бренд одговарајуће спецификације уља.

Ако произвођач аутомобила препоручује да промените моторно уље једном у 15.000 километара (а понекад и на 20.000 километара), не верујте ако не желите да "ударите" мотор. Промените уље (и филтер!) Најмање једном у 10 000 км километара и бићете срећни.

Неки стручњаци кажу да ако аутомобил не путује, онда мењање уља не треба да се заснива на километражи аутомобила, већ једном годишње. Они су мотивисани чињеницом да машина стоји дуго, течност се оксидира и истовремено губи својства. Према овој логици, када аутомобил није на месту, уље из контакта са атмосферским ваздухом је нешто заштићено.

Ову тачку можете прихватити само ако верујете у магичне и зле духове. Заправо, уље је исто тако оксидирано када редовно возите. Из горе наведеног следи један закључак: ако желите да мењате моторно уље годишње, чак и при нула километражи - промените, лошије него што неће бити тачно.

Није тајна да многе савремене јединице имају тенденцију да "једу уље". Произвођачи аутомобила узимају у обзир ову околност, али уверите се да је све предвиђено: између теренских возила, ниво моторног уља не би требало да падне испод ознаке "мин" на сонди. У ствари, ако нисте равнодушни према својој судбини вашег мотора, никакво је неопходно да доведете случај у озлоглашени "мин". Међутим, јер мотор може, из једног или другог разлога, "јести" мало више уља него што су га израчунали дизајнери. Истовремено ће доћи до "глади", која, врло брзо, не може чак ни довести до ремонта мотора, нити његовог потпуног неуспјеха.

Успут, проверавам уље. Гледајте колико није оставио у мотору када аутомобил није стајао у дворишту за дан. Ако у овом случају његов ниво одговара минималној марки на сонди, то не значи да је и даље могуће возити. Замислите шта се догађа када се мотор покреће.

Проверите да ли је ниво уља још увек на врућем моторчку - након 10-15 минута након искључивања. Са овим делом уља још није време за одвод у картер и добијамо тачнију слику тренутног нивоа уља.

Шта да радите када утврдите да је ниво нафте пао на критичку марку? Већина власника аутомобила су уверени да је могуће додати на мотор само уље исте компаније и бренд који је у мотору. Савршено је, наравно. Али ако у руци или у најближој продавници аутомобила не постоји таква врста уља, можете га користити и друге. Најважније је да има исти вискозитет.