Шта ће се десити ако се дизелско гориво замени бензином

Која је разлика?

Гориво и мотори, дизајнирани да раде са одређеним врстом горива - имају фундаменталне разлике.

При дестилацији уља на различитим температурама добијају се фракције које се након даље обраде претварају у:
- бензин
- Гасовито
- Дизел
- Лож уље

Тако се бензин и дизел гориво разликују како у хемијском саставу тако иу карактеристикама сагоревања: они имају различит садржај различитих нечистоћа, различитих вискозитета, густине и температуре паљења.

Мотори са унутрашњим сагоревањем за оба типа горива такође су различити: у бензинском мотору, мешавина ваздуха за гориво се напаја у цилиндре, које се запале електричном варницом. Основна разлика дизел мотора (заједно са тежином других разлика) је у томе што грејање и паљење мешавине горива и ваздуха долази од компресије унутар цилиндра.

Дизелско гориво уместо бензина

У бензинском мотором, притисак на који бласт ваздуха улази у цилиндре је много мањи него што је потребно за сагоревање дизел горива. Због тога, док систем горива не остави мали бензин - процес сагоревања ће се драматично променити: дизел гориво неће бити потпуно сагорело, постојаће велика количина угљеника.

Хит дизел горива у горивној линији бензинских аутомобила ће довести до њиховог затварања. Одлично је вероватноћа да ће дизел гориво пропуштати у кућиште кроз цилиндре - односно, моторно уље ће постати неоперативно.
А када се користи остатак бензина - мотор ће се спустити.

Као резултат:

- Испирање и поправак мотора, у најмању руку - систем цилиндричног клипа,
- испирање и поправак система горива, ињектора,
- Замена филтера за гориво,
- Замена уља

Иначе, вреди напоменути да су карбуратори лојални дизел моторима од ињектора.

Бензин уместо дизел горива

Бензин има много мању мазивост (а делови опреме за гориво су подмазани са уљима која су дио дизел горива), још једна топлотна проводљивост, други начин сагоревања.

Дизел мотор ће радити на свом необичном гориву за нешто дуже од бензина. Али посљедице могу бити много озбиљније: лоше подмазивање и друге температуре сагоревања доводе до прегријавања мотора и чак могу проузроковати његово уништење. Као резултат (ако је, наравно, мотор обновљен) - мораће да замени половину детаља.

Шта да радите одмах

Након наношења необичног горива, гориво остаје на истој линији за гориво. Због тога, у заливу на бензинској станици, још увек можете возити бензински аутомобил на одређено растојање, током које ће се мотор оштетити, понекад непоправљив.
Исто важи и за дизел моторе са бензином у електроенергетском систему, с једино разликом што ће дизел мотор вјероватно наставити радити док се не дође до критичног прегријавања или искључивања.

Због тога, у грешци у фази попуњавања горива - у сваком случају мотор не може започети - штеди и мотор и систем горива. Боље је назвати камион за вучу или узети ауто до сервисне станице на вучној кабини, која ће сипати гориво и испирати гасни резервоар. Исперите резервоар за бензин посебно је важан за бензински аутомобил, дизел мотор је лојалан незнатним остатцима бензина.

Шта је следеће

Трошкови поправки директно зависе од штете проузроковане моторима: од минимума (који ће довести до прања резервоара и система горива) и пре замене мотора.

Обично се сложени радови сведе на следеће:

- одвод горива и прање резервоара за гас,
- прање водова за гориво,
- Замена филтера за гориво,
- млазнице за испирање, замењујући свећице,
- Замена филтера уља и уља.

Није све тако страшно

Дизелско гориво у аутомобилу бензина - катастрофа за мотор, али са "дизел" - мало лакше. Чињеница је да ако дизел мотор обезбеди неопходно подмазивање (на пример, да би додао уље у резервоар) - он неко вријеме без великог губитка може радити на бензин. Наравно, након оваквог поступка још увек треба испирати линију за гориво.

А за неке дизелске аутомобиле у хладном времену чак саветују у резервоару да додају бензин. Количина додатног бензина зависи од температуре околине и може бити до 5% и чак до 25% укупне запремине.

Исход

Ако је пун резервоар испуњен са "не тако" горивом - немојте покренути мотор! Ако мотор не покрене - све се може урадити само прањем резервоара и система за гориво.

Бензински мотор не може радити на гориво са додатком дизел горива. Због тога нема смисла додавати гас у резервоар на врату у резервоару.
Дизелски мотор, напротив, може радити на гориву са додатком бензина (пожељно не више од 5%). Због тога, ако је бензин мало сипао у резервоар, може се разблажити дизелом и неће бити превише критичан за његову ефикасност.