Како доћи до летњих гума до зиме и не доћи до несреће

Зима није далеко, али возачи до последњег повлачења да "промене". Стручњаци су одлучили рећи како путовати летњим гумама на хладно, али да не дође до несреће.

На температурама испод 8 степени топлоте, стари гум се тврди. У овом случају, старије гуме, што је горе. Несрећа на таквим точковима може се избјећи, али мора се запамтити да је са њом неопходно успорити, кретати и ићи у ходу прије.

На температурама од + 3-5 степени на путевима већ постоји лед. На летњим гумама је опасно возити на њој, стога је неопходно заборавити на оштро кочење, оверцлоцкање, вожњу на малој брзини и даље од других аутомобила. Треба имати на уму да АБС лед и стабилизација нису тако ефикасни као неразвијена цестовна површина.

Дирт и листови на путу су такође опасни. Такође, асфалт чини изузетно клизавим, а за летње гуме и греде. Ако је окрет лишће и прљавштина, боље је унети на максималну праву путању.

Не заборавите на акуапланинг. Лет у базену није потребан, а још више у завојима. Ако аутомобил изгуби адхезију приликом уласка у воду, потребно је полако спустити брзину.