Потреба за промјеном нафте у АЦП-у?

Многи професионалци и само обични возачи су уверени да уље у аутоматском мењачу није неопходно. Други су убеђени да овај поступак треба извести на исти начин као и за мотор. Колико су истините све ове изјаве? Ми ћемо покушати одговорити на ово питање што је више могуће.

Шта каже произвођач?

Ако пажљиво испитате документацију о раду аутомобила, онда се може закључити да уље "машинско" не треба заменити. Произвођач се позива на чињеницу да се АТФ течност улијева током читавог периода рада аутомобила.

У овом периоду схватите различите вриједности километраже. У Европи је уверен да у просеку аутомобил може да траје од 125 до 145 хиљада километара. Поред тога, постоји век трајања, изражен у годинама и варира од 3 до 5 година.

Произвођач, наравно, је у праву. Карактеристике уља овог мењача задовољавају дуго времена рада аутомобила. Што је најважније, да се придржавате свих стандарда сервиса, а машина није осетила тежак терет. Али шта да урадите након ових 125 хиљада километара?

Како је стварно

Да ли сте икада променили уље на контролном пункту? Ако не, онда ћемо то рећи у име особе која је више пута извршила такав поступак. Обично, након ове процедуре, не дође до приметних промена. По правилу, возачи примећују погоршање рада контролног пункта.

Према правилима нафте потребно је мењати сваких 40 хиљада километара, када је реч о механици. АКПП је сасвим другачији принцип. Препоручено је уље у кутији да се мења на сваких 60 хиљада километара. Штавише, замена не би требала бити потпуна, како не би "убила" кутију. Дио уља се спаја, отприлике, пола, а на свом месту се сипа нова.

Што се тиче "аутомата", који су прошли око 120 хиљада километара, онда је неопходно бити пажљив и прије него што замјена буде најбоља за обављање већих поправки. Након тога завршите замену. Ако не постоји таква могућност, могуће је мењати уље у малим порцијама у малим интервалима од 100-200 километара.

Каква је боја нафте?

Обично је уље спојено смеђим. То значи да је контролни пункт прљави. Историја његовог поријекла може бити било која, али у овом случају је неопходно потпуно промијенити течност, али без испирања.

Још једна важна ствар је мирис. Како разликовати лоше уље у преносу? По мирису За то је узорак спојен и ако постоји мирис плина у њему - уље је подвргнуто топлотном дејству. Ово је случај ако аутомобил дође дуго или га вуче аутомобилом. Ова течност мора дефинитивно да се промени.

То је све што вам треба знати о замени уља у аутоматском мењачу. Као што можете видјети, у овом случају нема ништа сложеног и таква јединица за замјену неће болети. Желимо вам успех на путевима!