Шта морате да знате када купујете половни аутомобил: стручни савет

Куповина аутомобила на секундарном тржишту представља ризик чак и за искусне возаче. Обрушите трчање, сакријте рђу, влагу и стање у случају нужде. Настављамо откривати тајне, након чега се нећете покварити. Како купити полован аутомобил и не изгубити свој новац.

Визуелна инспекција, тестни погон, ауто-тест аутомобила током вожње, младенци, "властити" СТО. Све ово, наравно, може вам помоћи мало. Али пракса показује да је проналажење недостатака аутомобила који су припремили продавци за продају веома тешко.

Место за продају аутомобила барем ће вас спасити од крађе вашег новца. Обезбедите прилику за подношење понуда, непријатна питања стручњацима. Овде, често говоре целу истину и пружају вам све потребне уређаје за тестирање. То јест, не морате тражити и изнајмити, на примјер, уређај који мери дебљину боје.

Професионалци уверавају: ови уређаји неће вас спасити од превара. Занатлије могу учинити таква чуда што нико не погоди да је машина мало и обојена. Али, ради мирности, проверите да ли је уређај још увек могућ. Али боље је ако то уради специјалиста коме верујете.

Ево примера, када уређај не лаже, али продавац ће варати. Ако мајстори снабдевају, на пример, нову ставку, крило, одбојник итд., А затим га поново обори, онда ће уређај показати фабричку вредност.

Покретање није индикатор. Проверава се за секундарне знакове: хабање гуме, унутрашњост, управљање, лакирање. Дакле, ако је километража скромна, а волан се носи, највероватније је "увијен". Узми километражу је лако. Да ли ова услуга кошта од 400 хривња. Оптимална километража је до 100 хиљада километара. То се обично дешава у аутомобилима до пет година.

Стручњаци савјетују: након куповине аутомобила на секундарном тржишту у сваком случају ће замијенити појас гуме, мазиво, све филтере. Није чињеница да се декларисана километража поклапа са стварним.

Проверите рђу. Није страшно ако јесте. Сцари - ако је "хранила" кола. Тржиште половних аутомобила је такође псеудоекперт услуге. Пазите да не паднете у замку глупих уштеда. Ови људи не гарантују ваш избор. Имајте на уму: продавци често раде у вези са аутоматиком на сервисној станици.

Када купујете аутомобил на секундарном тржишту, можете наћи такозване "дровнерс". Лавов удео таквих аутомобила долази нам из Европе или Сједињених Држава. Међутим, локални аутомобили који су поплављени такође се дешавају. Из спољашње стране изгледате као да није лоше, али морате погледати прве знакове. Најважнији су специфични мириси и рђе тамо где то не би требало. Ако осетите оштар мирис тамјан од отворених врата - будите пажљиви. На тај начин често покушавају сакрити мирис влаге. Погледајте да ли постоји корозија под тепихом, на пример, у пртљажнику, испод пластичне облоге, пластичне облоге, гумених чепова. Нађена је рђа тамо - постоји разлог за размишљање. Уз најмању сумњу да је аутомобил обновљен након дављења, однесите га у сервисни центар за електричаре који ће моћи да дијагнозе стање електронског система.