Постојао је још један разлог за фино возаче

Контаминирани бројеви - основа за заустављање аутомобила од стране полиције и изрицање новчане казне. Возачу је угрожено јавним радовима у трајању од 30 до 40 сати уз уклањање возила.

Ово извештава Роад Адвоцате на Фацебооку.

Како избјећи проблеме?

Овај проблем је актуелан у јесен-зимском периоду, када се прљавштина решава кроз кишовито или снијег времена на регистарским таблицама. Регистарска таблица може бити прљава у року од неколико секунди, што ће бити разлог зашто полиција заустави аутомобил и наметне новчану казну.

Према члану 2.9, возачка дозвола за вођење возила са загађеном регистарском таблом забрањена је, што спречава тачну идентификацију симбола регистарске таблице са удаљености од 20 метара.

За ове радње из Члана 6 члана 121 КУпАП предвиђа одговорност. Наиме, ако је повреда извршена по први пут, онда возачу угрожава новчана казна од 170 хривниа.

Ако је такво кршење извршено више пута током године, онда ВОДИЕВИЕ ДИЕС или новчана казна од 255 ЗАР. или ЈАВНО РАДОВАЊЕ ЗА ТЕРМИНОЛОГИЈУ ОД ТРИ ТРИ МЈЕСЕЦА, СА ПЛАЋАЊЕМ ВОЗИЛА БЕЗ ПЛАЋАЊА ИЛИ БЕЗ ТАКВИХ.

Чак и ако регистарска таблица не прочита барем једног карактера, постоји вероватноћа изрицања новчане казне.

Стога, да би се избегла новчана казна, "Адвокат за путеве" саветује вас да предузмете неколико једноставних корака:

  1. Пре сваког одласка аутомобила прегледати чистоћу и читљивост регистарских таблица;
  2. Носите тканину с вама, која неће штетити да се трепере са регистарским таблицама у случају њихове контаминације или влажних марамица;
  3. У време загађених путева, с времена на време на неколико десетина километара зауставите и проверите загађење регистарске таблице и, ако је потребно, да га обришете.

Ако је инспектор зауставио ваш аутомобил због загађеног броја, не треба "утврдити везу" са инспектором, морате хитно брисати бројеве крпе. На тај начин ћете бити у стању да елиминишете недостатак на лицу места и због непомјерности кршења, инспектор се може ограничити на усмени коментар на основу члана 22 Закона о управним прекршајима.

Ако, упркос непомичности прекршаја, инспектор покуша да нам предложи пристрасност против вас, како би вам увео новчану казну како би повећао број сложених прописа, он ће бити лишен прилике да фотографише регистрацију регистарских таблица на удаљености од 20 метара. Без таквог састава, он нема право да изриче новчану казну.

Поред тога, процена читљивости регистарске таблице је субјективна: неко има добру визију, неко није много. Због тога, у овом случају, препоручљиво је направити фото-регистрацију регистарских таблица. Истовремено, пожељно је да инспектор или његов ауто буду присутни на фотографији.