Како избјећи новчану казну за тонирање аутомобила?

Ако инспектор за одржавање путева инсистира на обављању поступка мерења тонирања, возач га не сме спречити. Треба имати на уму да, по чињеници извршења било каквих радњи, инспектор извјештава о управном прекршају.

У овом случају возач може у протоколу да у протоколу каже да приликом мерења тонирања није добио релевантне документе о мјерењу (сертификацију и закључак о годишњој калибрацији), нити су услови под којима је извршено мерење степена тонирања.

Ознака у протоколу о управном прекршају је само пола пута. По завршетку документа, возач треба одмах контактирати одјељења, која са жалбом координишу рад службе за путеве и патроле. Као опште правило, то се може учинити у року од 10 дана од дана протокола, а такође је неопходно поднијети жалбу на одлуке о управном прекршају.

Важно је разумети да ће тонер показати проценат светлости коју ауто стакло може пропустити.

Добијени баланс је 100% и биће нијансе вредности.

На пример, ако је сензор 75%, то значи да је 75% светлости продрло кроз стакло, а 25% је одложено тонирањем. Дакле, степен тонирања до 25%.

ПРЕДНОСТИ И УПОЗОРЕЊА ТУНИНГ АУТО

Тонирање ауто стакла - већ дуго постаје уобичајена појава међу возачима. Примјењује се посебним покривањем у специјализованим продавцима аутомобила на локацији или сервисним центрима.

Приликом примене тонирања, као иу сваком другом случају, важно је извршити посао повјерљивим професионалцима. То ће осигурати дуг век трајања, естетску привлачност и усаглашеност са захтевима ГОСТ-а.

Међу мотористима, главне предности тонирања су:

Побољшање естетског изгледа возила (тонирање може допунити спољашњост аутомобила и значајно повећати његову презентацију);

Обезбеђивање повјерљивости (нијансирање наочара неће оставити путницима да осећају да се крећу у аутомобилу пред свима. На крају, тонирање додаје неку удобност у унутрашњост ТЦ-а);

Безбедност (када се раздваја стакло, лоптице неће расипати са свих страна, већ ће бити прекривене филмском премазом);

Повећање јачине ударца (наношени нијансирани филм може значајно повећати отпорност на ломљење стакла).

Од недостатака постоји само повећан интерес од саобраћајног инспектора и лоша видљивост ноћу.

Извор: уамоторс.цом.уа