Треба ли загрејати мотор зими

Већина експерата се сјећа да се старим аутомобилима треба загријати. Заузврат, савремени аутомобили толерантни су за снижавање температуре - пошто је већина аутомобила у 80-им годинама завршена са ињекторима, што може самостално одредити жељени однос горива и ваздуха, информише Серб.Медиа .

Произвођачи аутомобила у књизи техничког рада често указују на то да је мотор инсталиран у аутомобилу, није потребно загревати. Према њиховим речима, ова процедура је бесмислена потрошња горива, ау многим земљама је бесправно трчање мотора, посебно у стамбеним насељима, потпуно забрањено, јер може довести до новчаних казни. Испоставило се да загревање мотора није потребно? Не, све није тако једноставно, ау чланку предлажемо да размотрите зашто се мотор загреје и шта ће се десити ако се ово не уради пре путовања.

Могући проблеми приликом рада неогревеног мотора

У свијету се продаје много иностраних аутомобила, али техничка литература с њима није увијек прилагођена стварности наше земље. Без загревања мотора пре путовања, возач ризикује да доведе потребу за великим ремонтом мотора. Хајде да размотримо детаљно зашто је неопходно загрејати мотор пре путовања.

Температура моторног уља

Сваки возач мора знати да се ова течност мора благовремено мијењати, али не сви схватају како елемент "мазива" ради на мотору. Током мотора, мазиво "трчи" дуж ње, као да је крв на људском телу. Када се мотор заустави, уље се исушује у лежиште, а на елементима мотора остаје само мали уљни филм. Што дуже почне мотор, мањи је овај филм, а опаснији је ићи на путовање без загревања мотора.

У топлој сезони потребно је око 30 секунди за покретање моторног уља након покретања мотора кроз канале и започети његов рад. Дакле, у првих 30 секунди након покретања мотора који иде на путовање не може ни летјети. Зими је ситуација компликована, јер у току неактивности маст постаје густа због ниских температура, а потребно је додатно време за пролаз кроз пун круг и улазак у радну температуру.

Радни филтер за уље

Ако започнете аутомобил на неогревеним моторима, постоји висок ризик од оштећења прстена лоцираних на клипним рампама. Као што знате, прстенови су уграђени у мотор за уклањање вишка уља и стварање компресије. Када раде на њима, постоје озбиљна оптерећења, јер трљају око зидова цилиндара.

Многи возачи су приметили да се неколико секунди након покретања мотора ради на високим обртањима, које се након неког времена своде. Повезан је са кретањем цилиндара мотора. Када се грејани цилиндри, као и сви метали, проширују на неколико микрона. Истовремено, мотор почиње да ефикасно маже.

Отказивање сензора за уље

Проблем модерних аутомобила је неуспјех сензора уља у раду неогревеног мотора. Пластични показивачи под притиском велике гуме оштећују се ако возило почне да се креће и возило почиње да сигнализира недостатак течности за подмазивање на палети. Овај проблем је релевантан за машине у којима су сензори уграђени у пластично кућиште. Ако је елемент направљен првенствено од метала, неисправност се не може примијетити.

Како загрејати аутомобил зими и љетом

Грејање мотора је неопходно за правилан рад и тешко је расправљати с њим. У зависности од температуре ваздуха околине, време за загревање мотора може се разликовати:

- испод -30 ° Ц Потребно је загрејати мотор од 10 до 15 минута, тако да моторно уље "загреје" на радну температуру;

- од -10 ° Ц до -30 ° Ц Мотор можете да ограничите на загревање за 7-10 минута;

- од + 10 ° Ц до -10 ° Ц Довољно је загрејати аутомобил у 4-7 минута;

- изнад + 10 ° Ц Неопходно је загревати не више од 1-3 минута, тако да моторно уље дисперзира на мотор и достигне радну температуру.