Ауто осигурање подводних камена

Обавезно у сербси мотоцикл штити НИЈЕ вас и ваш аутомобил, већ имовину, живот и здравље оних људи који су претрпели несрећу због ваше кривице. То јест, нећете примити исплату, већ погођену страну. Осигурање ће платити поправке не вашег аутомобила, већ неког другог. Али ово није увек случај!

Ово је написао Адвокат за цесте на Фацебооку.

Пре продаје политике, осигуравајућа кућа ће вам рећи само о предностима осигурања, а не о могућим даљим проблемима.

И врло често возачи, осигуравајући свој ауто, верују да су у случају несреће ослобођени проблема и веома су изненађени када добију писмо од стране осигуравајућег друштва, тражећи повраћај новца који је компанија повукла за поправку аутомобила "неког другог".

Чак и ако је осигуравајућа кућа платила поправку таквог "страног аутомобила", у одређеним случајевима има право да прикупи ова средства од вас - возача који је купио мотор.

Ова накнада је обезбеђена у следећим случајевима:

  • ако возач вози возило у стању алкохола или других тровања;
  • ако возач вози возило без дозволе за управљање одговарајућом категоријом;
  • ако је, након несреће, возач оставио случајно место добровољно или одбио да се подвргне истраживању стања алкохолног алкохола или алкохола;
  • ако је несрећа утврђена директном посљедицом неусаглашености техничког стања и опреме возила са постојећим захтјевима;
  • ако возач није обавијестио осигуранику о несрећи у условима утврђеним законом;
  • ако се осигурани догађај догодио уз употребу осигураног возила у периоду који није предвиђен уговором.

У присуству ових случајева, осигуравајућа кућа вас прво позива да добровољно исплатите ова средства. Ако то не учините сами, онда ће компанија поднијети тужбу и имате додатних тужби најмање неколико мјесеци. И нема гаранције да ће судови донети одлуку у вашу корист. Судови су преплављени са осигуравајућим друштвом који тврде возачима који нису спасени из горе наведених случајева.

У исто време, управљање возилима без мотоцикла у сербси је забрањено. Стога морате осигурати аутомобил!

Међутим, возач треба запамтити горе наведене случајеве, тако да ако политика осигурања не исплати из џепа и трошкове оштећеног "ванземаљског" аутомобила.