5 чињеница о зимским гумама које морате знати

Тхорнс или Велцро, зашто је дизајн газећег слоја важан, како произвођачи гума раде са аутомобилским компанијама и другим проблемима пре куповине новог комплета зимских гума.

Припрема за зимски период је веома пресудан тренутак, који од возача захтијева правичан приступ и пажњу на детаље. Изузетно је важно припремити аутомобил на такав начин да не пружа проблеме током неколико мјесеци рада у тешким условима на путу с температуром и реагенсима на асфалту.

Сновдрифтс, лед и снег - стандардни сет, који се мора суочити са возачима у зимском периоду. Штавише, током овог периода важне су не само вештине управљања аутомобилом, већ и квалитетне гуме.

Дизајн газећег слоја је први критеријум

У великим продавницама гума, продавци нуде неколико варијанти исте величине - по правилу, купци бирају, пре свега по цени, али и често пазе на заштитника. То је дизајн газећег слоја - најважнији параметар који треба да буде у стању да правилно процени приликом куповине новог комплета.

На пример, газећи слој неких модела има усмерени симетрични образац. Захваљујући коришћењу блокаде "2 у 1", дезен газећег слоја постао је густи - омогућио је оптимизацију дистрибуције шиљака. Сада формирају 28 линија уместо 20. Ово решење је значајно побољшало особине спајања на леду и снегу.

Поред тога, многобројни 3Д облици се примењују на блокове газећег слоја: они се налазе под различитим угловима како би се обезбедила боља маневрисност на клизавој површини.

Шта да изаберете: шиљци или Велцро

У јесен и раној зими, одржавање пнеуматика наставља вјечну контроверду око којег гуме треба изабрати: шарено или велцро. Пре свега, морате запамтити о условима у којима ће аутомобил бити коришћен. Ако је ријеч о снегом покривеним земљама, онда ће најбоље ријешити ово. Ако возач планира вожњу углавном на великој метрополи, онда је боље обратити пажњу на Велцро.

Нијансе гумене мешавине

Велики утицај на карактеристике зимских гума такође даје састав гумене мешавине. У неким пнеуматицима, смеша садржи силицијум диоксид како би се одржала еластичност гуме у озбиљним мразима, али задржава способност држања кичме у отворима. Поред тога, технологија микробите се користи као део газећег слоја нових модела - микрочестице оклопне оплате обезбеђују додатни приањ на клизавој површини.

Произвођачи гума раде са ауто компанијама

Производња гума је дошла на нови ниво - компаније активно сарађују са аутомобилским маркама. Главни задатак оваквих сарадњи је максимално прилагођавање пнеуматика техничким карактеристикама одређеног аутомобила. Брендови узимају у обзир тежину машине, величину кочионих дискова, врсту погона и мотор како би подигли најоптималнији облик и величину гума.

Тестови се изводе како током развоја гуме, па чак и након пуштања у рад - то вам омогућава да сакупљате стручна мишљења и анализирате информације за даље побољшање гума.

Гума је важнија од електронике

Нема електронског помоћника - стабилизационог система или АБС-а, не може тако радикално смањити кочиону удаљеност као савремене зимске гуме са минималним хабањем. Али још увек је важно промијенити начин вожње у зими: избјећи нагло обновити, убрзати и кочити, повећати растојање и пажљиво размишљати о сваком маневру унапријед.