Какав је ефекат ауто мраза и снега: 5 главних опасности

У зимским условима, временски услови нису нарочито повољни за погон аутомобила. Током овог периода, треба пажљивије сагледати техничко стање аутомобила. Снег и мраз могу изазвати лом.

Који су опасни временски услови зими за аутомобил? Размотрите 5 аспеката који могу утицати на техничко стање аутомобила.

  1. Испирање на температури ваздуха - 10 ° Ц и ниже, почиње да се понаша другачије. Суспензија постаје мање "еластична", јер гумени блокови у мраку постају све тежи, а пригушивач радног флуида - вискознији. Да бисте то урадили, зими морате почети са глатким стартом тако да се сви делови суспензије могу загрејати током вожње.
  2. Током јаких падавина зими, пахуље се држе за лукове точкова. Ово спречава нормалну ротацију и може довести до лома тајног задатка. Такође, снег се често лепи за дискове, што може пореметити балансирање точкова. Стога, прије путовања, морате очистити лукове котача и дискове од снијега и леда.
  3. Ако је на улици било много мраза, онда након ноћног паркирања, "брисачи" се могу замрзнути на стаклу. У овој ситуацији не можете их укључити. Прво је потребно загрејати салон и очистити вјетробран од леда.
  4. Морате се возити благо у сњежним подручјима путева. Снежна олуја може сакрити јаму, камен или завесу. Таква препрека може озбиљно оштетити аутомобил или довести до саобраћајне незгоде.
  5. На температурама испод нуле, батерија се погоршава и може се чак и испразнити ако дуго остаје на хладном. Дакле, боље је пратити временску прогнозу, а ако постоји јак мраз, боље је уклонити и довести је у топлу собу.

Извор: фром-уа.цом