8 навика вожње које убијају ауто и уништавају новчаник

Ако увек држите руке и стопала на мењачу и педалама, аутомобил ће се често пукнути.

Са растућим искуством у било ком возачу, постоји низ навика који нису увек добри. Штавише, што је искуснији возач, теже је да их се решите.

1. Поставите руку на ручицу мењача

Многи имају навику да стављају руку на ручицу мењача, као да је то био штанд. То се не би требало учинити бар зато што волан треба држати обе руке. Од таквог незнатног, али константног оптерећења у кутији, синхронизатори са зупчаницама се мешају, што погоршава померање брзине.

2. Пуните само када је резервоар скоро празан

Када је машина у стању мировања, у резервоару се акумулирају механичке нечистоће, а на дну се појављује талог. Ова прљавштина улази у пумпу за гориво, узрокујући јој оштећења и филтере. Зими је неопходно оставити најмање пола дрвне масе, како би се избјегло формирање великих количина кондензата. Вода у зимском зиму може довести до његове деформације и других проблема.

3. Често успорите

Пазите на растојање и кретање брзином протока - нешто што се предаје у возачким школама. Али, ако стално успорите, припремите се за редовну замену кочних плочица и дискова. Да бисте избегли неугодну ситуацију на путу, неопходно је благовремено заменити црева за кочнице и пратити ниво кочионе течности.

4. Игноришите неприродне звуке

Благо потресање, неуобичајене буке - сигнал неке врсте квара. Многи возачи игноришу такве знакове, и као резултат, аутомобил је нешто непријатно у неадекватном тренутку. Ако машина производи звуке који су неприродни за то, морате да имате дијагнозу да бисте решили проблем.

5. Немојте користити ручне кочнице

Ако ставите аутомобил аутоматским мењачем на косинама, све оптерећење пада на излазну осовину мењача. Да бисте успешно паркирали на нагибу, држите педалу ножне кочнице, а затим померите кутију у режим паркирања, подигните ручицу и лагано пустите педалу кочнице.

6. Извадити високе обртње на неогревеном моторју

Већина модерних мотора не треба загријати. Али имајте на уму да, док се стрелица не подиже на радну температуру, не можете стиснути више од 2 хиљаде обртаја. На минус температури можете чекати 1-2 минута након што сте започели аутомобил и започели покрет.

7. Држите ногу стабилно на косинама

Многи увек држе стопало на педалу кочнице док се вози доле и спремно за кочење у било ком тренутку. То доводи до прегријавања у систему кочења и хабања кочних плочица и дискова. Уместо тога, потребно је да пређете на нижу брзину тако да се мотор кочи.

8. Не прегледајте аутомобил прије и послије путовања

Нови чип лопова - отвори аутомобил са новчићем. Они убацују новчић у ручицу врата са стране путника, јер возачи ријетко скрећу пажњу на то када су сами. Касније, када затворите аутомобил, кључ у руке ће функционисати, али централна брава неће бити блокирана и аутомобил ће остати отворен. Будите пажљиви и опрезни.