Шта ће се десити ако у покрету укључите пртљажник (ВИДЕО)

Ово питање пре или касније долази на памет скоро сваки возач. Али, да би направио сличан тест за свој ауто, практично нико не усуди, пише вашу машину. Шта ће се уствари догодити ако се "ухвати у позадину" у тренутку када ауто крене напред напријед?

Да укључите "погон на задњој страни" током покрета кретања који је теоретски могућ на било којој машини - то са "машином", што је са "механиком". Али следећи догађаји ће бити потпуно различити. Почнимо са ИНЦ-ом.

На неким модерним механичким кутијама налази се полуга једног од већих зупчаника и "задње брзине" поред ње и могуће је случајно пребацити, како се каже, не постоји. Иако треба напоменути да на најсавременијим машинским интегрираним круговима за укључивање обрнутих треба уклонити браву - по правилу, за то треба да повучете посебан "прстен" на ручицама ЦП-а. То је случајно укључивање овде искључено. Али постоје и преноси, где нема ничег таквог - само произвођач рачунара рачуна на пажњу возача.

На овај или онај начин, али да укључите "повратни удар" на аутомобил са "механиком" који иде напред, теоретски могућ. У пракси, када покушавате то учинити, од дубине аутомобила одјекује грозан пукотак и грипа, а полуга КП се извлачи из руке, тежићи за неутралан положај. Ово је сасвим разумљиво: укључујући брзину на задњој страни, покушавамо да укључимо два мјењача која се ротирају у различитим правцима. У овој фази искуства, већина истражних фрустрација прекида експеримент. Али у ствари, у присуству екстремне физичке снаге од возача, "гола" гума и прилично носени зуби у зупчаницама КП-а "ухватити леђа" у покрету, то је и даље могуће.

У том случају, погонски котачи ће одмах почети да се окрећу у супротном смеру. На аутомобилу са задњим точком се брзо заврши са заустављањем аутомобила, а на предњим точковима - тренутни и потпуни губитак управљања са свим његовим посљедицама. Ако се истовремено волан барем мало окреће од праволинијског положаја до бочне стране, ауто ће се поново покренути и извући кретање - док наставља да помера инерцију напријед. Уопште, на путу је боље да не покушавате да урадите следеће.

Како се то дешава у пракси и колико пута можете поновити такав "трик" погледајте видео:

У случају аутоматског КП, све ће се десити потпуно другачије. Његов селектор се може померити у положај "Р" док вози са било којом брзином. Истина, на неким моделима аутомобила то неће бити могуће - електроника ће блокирати такав кретање селектора АКП. Али за многе - нема проблема. И, сасвим чудно, ништа се неће догодити са аутомобилом - наставиће са истом брзином. Аутомобил "беспрекорно" уграђен у електронски мозак једноставно блокира ову управљачку команду "бок". Дакле, превођење џојстика аутоматског мењача у положај "Р" док возите напред ће укључити само бијелу бочну светиљку у задњем светлу и задњу камеру - ако јесте, наравно. Код вожње уназад, аутомобил са "аутоматским" ће се заиста искључити на пуном месту и притиснути педалу кочнице.