Како се заштитити од куповине ниског квалитета горива?

Повећана количина оловних адитива, адитива, етил алкохола, нафталена или ацетона су главне карактеристике лошег квалитета горива. Ово гориво не задовољава стандарде и регулаторни хемијски састав запаљиве материје.

Да бисте користили слично бензин или дизел гориво, подразумевајте да ваш аутомобил доведе до оштећења. Најчешће, ово гориво може се сипати на непоменуте бензинске станице, али наравно да постоје изузеци. Шта требате знати за препознавање лошег бензина и накнадно спријечити рушење вашег аутомобила?

Превенција и откривање симптома анксиозности

Нажалост, није могуће прецизно одредити усклађеност са стандардима нафтних производа који се продају путем кућних или визуелних метода. Да би се тачно одредио квалитет горива, неопходно је проводити испитивање у лабораторијским условима, које треба пуно времена и додатних средстава. Од метода које су најприступачније возачу, постоје два ефективна начина за провјеру квалитета бензина:

 • употреба детектора нафте у домаћинству (Помаже да се открију значајна одступања у хемијском саставу);
 • Провера пасоша квалитета горива, што потврђује испоруку лиценцираног горива на бензинској пумпи. Све бензинске станице морају имати и пружити овај пасош сваком возачу на захтјев.

Али у већини случајева, већ је могуће одредити ниско квалитетно гориво након чињенице, када је већ напуњено. Карактеристичне карактеристике бензина слабог квалитета су следећи симптоми понашања аутомобила:

 • трошак се одмах повећава;
 • снага се смањује, време убрзања;
 • аутопутеви или тешко почети;
 • испадање мотора или ударци;
 • појављује се разнобојна свијећа змија.

Импликације за ауто

Посљедице таквог допуњавања се осјећају након одређеног времена, када мешана конзистенција испуњава линију за гориво. Одступања у раду биће примјетна након 10-15 километара након напуштања бензинске пумпе. Ако мотор не започне, штандови и "удари", онда се дизел или бензин брже разблажују водом и додатним страним материјама. Губитак снаге и карактеристични "ударац прстију" указују на смањени број октана.

У већини случајева, прекомерна уштеда или немар доводи до нежељених последица у виду присилног чишћења цевовода и компоненти подсистема горива, као и преране замјене потрошног материјала. Можда чак и захтева велики ремонт аутомобила.

Сигурносне мере предострожности

Да не бисте постали жртва фалсификата, пре свега морате пратити неколико основних мера предострожности:

 • пунити гориво, постављено као "еуро";
 • користити услуге провјерених бензинских пумпи;
 • користите аутоматске сајтове за претраживање како бисте добили информације о квалитету бензинских пумпи;
 • чувај благајничку проверу.

Све бензинске станице су дужне да издају ваучер за готовину - доказ о куповини, који ће бити потребан у случају потраживања до бензинске пумпе. Уколико се подстандардно гориво попунило и постоји могућност повратка на бензин под сопственом снагом, након повратка обратите се водичу за хотлине, упутите писмену жалбу и потражите накнаду штете. Искусни ауто адвокат ће помоћи у рјешавању правне стране питања.

Чланак је припремио ЦАРтаУА сервис посебно за локацију МАЦХИНЕ . ЦАРтаУА је сервис за претрагу бензинских пумпи, сервисних станица, уградње пнеуматика, ауто прања на мапи сербсе.